Lifestyle

Cancerul ”se sperie” de un produs pe care unii oameni îl consumă zilnic fără să știe

Cancerul ”se sperie” de un produs pe care unii oameni îl consumă zilnic fără să știe

Cancerul ”se sperie” de un produs pe care unii oameni îl consumă zilnic fără să știe

Toată lumea știe că unul dintre principalele beneficii ale cafelei este conținutul ridicat de antioxidanți. Aceștia sunt asimilați în organism mult mai ușor decât cei din fructe și legume.

Dincolo de gust și plăcerea de a o consuma, cafeaua are proprietăți incredibil de benefice pentru organism. Una dintre aceste proprietăți este activă împotriva cancerului colorectal.

În urma unui studiu, oamenii de știință  de la un institut de cercetare a cancerului din Boston  au menționat că la un grup de 1.171 de pacienţi cu cancer colorectal, consumul a câteva căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc mai mic de agravare a cancerului şi cu o supravieţuire mai lungă.

Compuşi existenți din cafea cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii pot fi active împotriva cancerului.

Concluzia cercetătorilor a fost uluitoare: Consumul de cafea poate să aibă un efect de protecţie

Persoanele care au băut câteva căni de cafea pe zi au avut, după un timp, analize îmbucurătoare, ceea ce presupune că această băutură poate fi benefică pentru organism.

„Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienţii cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecţie, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienţii au fost trataţi cu intenţie curativă, sau întârziind progresia şi chiar îmbunătăţind supravieţuirea la pacienţii în stadia avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice”, spune Mircea Dediu, medic primar oncolog, potrivit evz.ro.