Lifestyle

Lidia Fecioru, secretul paharului cu apă: „Este informaţie”

Lidia Fecioru, secretul paharului cu apă: „Este informaţie”

În cadrul rubricii ”Leacul zilei” din emisiunea Adevăruri Ascunse, Lidia Fecioru a spus care sunt beneficiile şi avantajele pentru făina de hrişcă. Pe final, bioenergoterapeutul a divulgat secretul paharului de apă. 

„Făina de hrişcă o putem face şi noi la maşina de râşnit cafea, dar există în magazin, ambalată. Se spune că este un panaceu bun la foarte multe, spuneam pentru glanda tiroidă de un pahar de făină de hrişcă, un pahar de miez de nucă şi un pahar de miere, care e bună pentru noduli tiroidieni şi o tiroidită polinodulară mărită.

Numai să nu avem diabet. Să fim foarte atenţi. Dar uite, pentru cei care au diabet, se poate pune o lingură de făină de hrişcă într-un iaurt şi mâncat dimineaţă, pe stomacul gol, amestecate. Se pot pune de seara şi dimineaţa o mănânci. Reglează glicemia, e foarte bună pentru tot ce înseamnă tractul digestiv şi o fiere mai puturoasă”, mai spune bioenergoterapeutul.

„Nu e obligatoriu să luăm un medicament, sunt lucruri pe care le putem ameliora din alimentaţie”

„Făina de hrişcă e foarte bună chiar dacă nu avem un praf de dat pentru bebeluşi între picioruşe când se opăreşte. Făina de hrişcă, dată printr-o sită mai deasă, poate fi folosită pentru iritaţii. Şi pentru oamenii care se freacă între picioare, e foarte bună.

Se mai poate face pentru arsuri. Făina de hrişcă se amestecă cu apă până se face o pastă şi se pune pe locul unde ne-am ars. Se poate amesteca şi cu miere pentru că şi mierea e foarte bună pentru arsuri”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Secretul paharului de apă

„Şi aş mai vrea să mai dau secretul paharului de apă. E bine ca în fiecare seară, înainte de somn, înaine de a ne pune la somn, să luăm un pahar de apă, nu contează cât de mare e, de pildă câtă apă vrem să bem. Este paharul dorinţelor.

Se ia paharul în mână, cu ochii închişi dar îndreptaţi către în sus, adică spre cer. Ţinând paharul în mână, ne punem o întrebare sau o dorinţă. Dacă vrem un răspuns la întrebare, întrebarea trebuie să o punem foarte strict, să fie foarte bine aranjată, ţintită pe problemă.

Şi să bem cu înghiţituri mici apa din pahar, gândindu-ne numai la acea întrebare pe care am pus-o sau răspuns la ceva care ne interesează. Apa este informaţie, noi transmitem şi o ducem în interior. Corpul nostru reface. Şi pentru sănătate. O descânţi”, a încheiat Lidia Fecioru.

Pentru cei ce nu știu, hrișca este mai putin cunoscuta in Romania deoarece oamenii nu stiu cum poate fi consumata si mai ales pentru ca nu sunt familiarizati cu proprietatile acesteia.

1. Minerale. Hrișca este mai bogata in minerale decat multe alte pseudocereale si cereale. Dintre aceste minerale cele mai importante sunt:

Manganul: este esential pentru un metabolism sanatos.
Cuprul: adesea lipsit din dieta populatiei, acesta are efecte benefice asupra sanatatii inimii atunci cand este consumat in cantitati mici.
Magneziul: reduce riscul diferitelor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 si bolile cardiace.
Fierul: deficitul acestui mineral important duce la anemie.
Fosforul: acest mineral joaca un rol esential in cresterea si protejarea tesuturilor corporale.

2. Proteine. Semințele din această plantă contin cantitati mici de proteine, dar care au bune calitati nutritive.

3. Fibre. Hrișca contine, de asemenea, o cantitate buna de fibre care pot asigura sanatatea colonului. Curata si intareste intestinele si imbunatateste apetitul. Este eficienta pentru tratarea dizenteriei si a diareei cronice.

4. Nu are gluten.