marți, august 11, 2020

Alertă! 50 de focare de COVID-19 active, înbucurător este că toate sunt controlate, dar numărul cazurilor a crescut cu aproape 9% de când a încetat starea de urgență.

Spania are peste 50 de focare de COVID-19 active. În ultimele șapte zile au fost diagnosticate aproximativ 2.000 de cazuri noi de COVID-19, cele mai multe dintre ele provocate de reuniuni masive de persoane care nu au respectat măsurile fundamentale de prevenire. Cel mai mare focar este în Málaga, una dintre cele mai importante destinații turistice, unde s-au registrat peste 100 de cazuri într-un centru de primire aparținând Crucii Roșii.

Citește și:

Alte două focare importante sunt în Aragon și Lleida, unde cazurile sunt relaționate pentru că e vorba despre angajaţi temporari la firme de fructe și legume care lucrează și locuiesc împreună sau în apropiere unii de ceilalți.

O singură regiune din cele 17 este liberă de coronavirus. Este vorba despre Asturia, care în ultimele două săptămâni nu a raportat nici un caz de îmbolnăvire.

Citește și:

Până în 25 iunie, în regiunile spaniole s-au realizat 3,5 milioane de teste cu reacție în lanț, potrivit Ministerului spaniol al Sănătății. Specialiștii atrag atenția că epidemia persistă, că pandemia continuă, dar spun că identificarea unui număr mai mare de cazuri se datorează înmulțirii testelor.

Pentru a reduce cât mai multe răspândirea virusului este importantă menținerea măsurilor de igienă și a distanțării sociale, cer autoritățile spaniole. Autoritățile fac apel la populație să nu renunțe la principalele măsuri de prevenire a răspândirii virusului, care a provocat în Spania moartea a peste 28.000 de oameni

Parteneri