vineri, mai 29, 2020

Alimente de evitat în pandemia de coronavirus. Sfatul nutriționistului.  Gianluca Mech, un nutriționistul italian a explicat ce alimente ar trebui evitate în contextul pandemiei mondiale de coronavirus. Perioadă de izolare la domiciliu impune un anumit timp de alimentație, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Nutriționistul italian a declarat, conform alistamagazine, că alimentele ce trebuie evitate sunt tocmai cele considerat ca fiin mai puțin perisabile.

Citește și:

„Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile. Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete.

Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, a spus Gianluca Mech.

Lista alimentelor ce trebuie evitate

Citește și:

Acesta a explicat că alimentele procesate sunt foarte sărace în vitamine. El a afirmat că printre alimentele care trebuie evitate sunt ciocolata, carnea provcesată, supele instant și băuturile carbogazoase, printre altele.

“Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiții industriali, prăjiturile și amestecurile pentru prăjituri, cereale „nenaturale” pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cum ar fi cârnații), supele instant și multe altele”, a mai spus nutriționistul italian.

4

Parteneri