Economic

Angajatorii şi salariaţii HoReCa au ajuns la disperare, cei care mai supraviețuiesc

Horeca

Angajatorii şi salariaţii HoReCa au ajuns la disperare, cei care mai supraviețuiesc, după perioada de restricții impusă acestoara de guvern în urma declarării stării de urgență și alertă. Aceștia acuză măsurile excesive impuse, măsuri care blochează practic activitatea lor.

Angajatori și salariați din hoteluri, agenții de turism și restaurante și-au închis în această seară, pentru o oră, unitățile și au ieșit în stradă în semn de protest față de menținere a interdicției de a deschide restaurantele în interior.

În toată țara oamenii, cu măști de protecție, s-au aliniat în liniște în fața clădirii lor în care lucrează și au purtat pancarte cu mesaje prin care au dorit să atragă atenția asupra situației celor 400.000 de angajați din acest sector.

Declarație unul dintre protestatari: ”Sunt proprietar de restaurant. Am hotărât să ne alăturăm și noi tututor angajaților din HoReCa pentru a se lua măsuri și în privința noastră, mai precis a restaurantelor în interior. Noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie, cu dezinfectanți, cu separeuri, cu igienă corespunzătoare și așteptăm de la guvern un răspuns cât mai rapid, pentru că deja au trecut aproape șase luni de zile și noi suntem încă închiși. Totodată solicităm guvernului, dacă ne pot ajuta puțin mai repede, cu granturile pe care ni le-au promis.”

Patronatele din domeniu se tem că personalul, aflat de luni de zile în șomaj tehnic se va orienta către alte meserii, iar sectorul ospitalier va rămâne fără salariați pregătiți

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *