Info Actual

Info Actual > Social > Apelul disperat al medicilor: “Este necesară pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2”
Social

Apelul disperat al medicilor: “Este necesară pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2”

Apelul disperat al medicilor:

Numarul donatorilor de sange si plasma este din ce in ce mai mic, iar medicii fac apel la populatie. Doctorii se plang ca datorita starii in care ne aflam, donatorii sunt mai reticenti. Doctorul Cristina Ilies sustine ca pacientii sunt in siguranta la Centrul de Transfuzie si nu isi pun viata in pericol. Normele de protectie sunt respectate cu strictele, fiind echipati corespunzator.

Medicii fac din nou apel la populaţie să vină să doneze sânge. Este nevoie de toate grupele sanguine. Şi plasma lipseşte – aceasta este necesară pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt în stare gravă.

Este mare nevoie de sânge și plasmă pentru pacienți aflați în stare gravă la spitalele din Sălaj, dar și din alte județe.

Doctorul Cristina Ilieș, Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj: Numărul donatorilor care ne calcă pragul este din ce în ce mai mic, probabil și datorită stării în care suntem acum și donatorii sunt puțin reticenți. Și profit de ocazia pe care mi-ați oferit-o, să-i îndemn să vină să doneze pentru că sunt în siguranță la Centrul de Transfuzie. Adică pot să ajute pe cei care sunt în suferință, fără a-și pune viața în pericol. Suntem dotați cu botoșei, cu măști, sunt termometrizați la intrare, avem dezinfectant, personalul este cu mască, cu vizieră, cu mănuși.

Îndemnul de a dona sânge este actualizat zilnic, inclusiv pe rețelele de socializare, unitățile recoltate urmând să fie distribuite urgent la spitalele solicitante. Persoanele dispuse să doneze sunt așteptate zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină din Municipiul Zalău, potrivit Rador.