marți, iunie 2, 2020

Aproape că uitat de ea! Sfânta Corona este chiar protectoarea celor afectați de epidemii. Se pare că temerile și panica determinate de pandemia de COVID-19 le trezesc oamenilor sentimente noi.

Abia acum, în plină pandemie de coronavirus, germanii din oraşul Aachen și-au adus aminte că în catedrala din oraș se află moaștele sfintei cu numele virusului ucigaș, Corona. În mod ironic, Sfânta Corona este considerată chiar protectoarea împotriva epidemiilor. Altarul ei, ascuns de ochii publicului în ultimii 25 de ani, este acum curățat și pregătit pentru expunere.

Citește și:

Moaştele Sfintei Corona, scoase la lumină | Agenția de presă Rador

Cine a fost Corona

Corona a fost o tânără care a trăit în Siria în urmă cu 1.800 de ani. Ea a fost ucisă de romani, când avea doar 16 ani, pentru că propovăduia credința creștină. Osemintele ei au fost aduse la Aachen în secolul al X-lea. Au fost păstrate într-un mormânt săpat sub o lespede din catedrală până în anii 1911-1912. Atunci au fost plasate într-un altar de 93 cm înălțime, cu o greutate de 98 kg.

Citește și:

Se credea că moaștele sfintei sunt puternice în fața epidemiilor care afectează turmele, iar această credință s-a extins și la oameni. Ca o coincidență, virusul care provoacă acum acest dezastru la nivel mondial a primit numele de „coronavirus”. La nivel microscopic virusul  arată ca un glob cu cili de jur împrejur, ce dau un efect de halou, asemănător cu o coroană. În limba latină, „corona” înseamnă coroană.

Moaștele Sfintei Corona urmează să fie expuse publicului

Citește și:

„Am scos altarul puţin mai devreme decât plănuiam şi acum aşteptăm să stârnească un interes mai mare în contextul răspândirii coronavirusului”, a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a Catedralei din Aachen.

Catedrala romano-catolică din Aachen, construită de împăratul Carol cel Mare în secolul IX, este una dintre cele mai vechi din Europa.

 

Parteneri