Home » International » Bill Gates a „prezis” coronavirusul, încă di...

Bill Gates a „prezis” coronavirusul, încă din 2015. „Ar putea fi un virus care nu dă stări de rău purtătorilor”

Bill Gates a „prezis” coronavirusul, încă din 2015. „Ar putea fi un virus care nu dă stări de rău purtătorilor”

Acesta a afirmat la o conferință TED, din 2015 „Ar putea fi un virus care nu dă stări de rău purtătorilor și pot călători cu avionul sau pot merge la piață. Sursa ar putea fi o epidemie sau ar putea proveni din bioterorism ”.

În ultimul timp au început să circule pe Internet mai multe conferințe și declarații ale lui Bill Gates. Acesta afirmă în mod repetat că există posibilitatea apariției unui nou virus letal. La Conferința pentru Securitate de la Munchen, din 2017, Gates a vorbit, din nou, despre o posibilă pandemie globală mortală.

Citește și:

„Indiferent dacă apare dintr-un capriciu al naturii, sau este produs de mâna unui terorist, epidemiologii spun că un agent patogen foarte contagios ar putea ucide peste 30 de milioane de oameni, în mai puțin de un an. Și mai spun că există o probabilitate rezonabilă ca lumea să se confrunte cu așa ceva în următorii 10-15 ani.”

Bill Gates on Twitter: "On #WorldHealthDay — and every day — I ...

În 2018, Bill Gates a prezentat o simulare a efectelor unei pandemii similare gripei „spaniole”, din 1918. Într-o modelare computerizată, experții au stabilit ca punct de plecare ipotetic a pandemiei China. Punctul de intrare în Europa este localizat în Italia.

Parteneri