Info Actual > Economic > Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft
Economic

Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft

Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft

Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft. Membrii consiliului de administrație de la Microsoft Corp. au luat o decizie în 2020 că nu era potrivit ca cofondatorul său Bill Gates să continue să stea în consiliul său de administrație în timp ce investigau relația romantică anterioară a miliardarului cu o femeie angajată Microsoft, care a fost considerată inadecvată, potrivit un raport în The Wall Street Journal.

Citând surse nenumite, jurnalul a raportat duminică online că membrii consiliului de administrație care au analizat problema au angajat o firmă de avocatură la sfârșitul anului 2019 pentru a efectua o anchetă după ce un inginer Microsoft a afirmat într-o scrisoare că a avut o relație sexuală cu Gates de mai mulți ani.

The Journal a raportat că Gates a demisionat înainte de finalizarea anchetei consiliului, citând o altă persoană familiarizată cu problema.

O purtătoare de cuvânt fără nume a lui Gates a recunoscut pentru sursa menționată că a existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani și că s-a încheiat „pe cale amiabilă”. Purtătorul de cuvânt a declarat pentru The Journal că „decizia sa de a trece din consiliul de administrație nu a fost în niciun fel legată de această chestiune”.

Când a părăsit consiliul Microsoft anul trecut, Gates a spus că se retrage pentru a se concentra asupra filantropiei.

Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft. Într-un e-mail trimis The Associated Press, Microsoft a spus că „a primit plângeri în a doua jumătate a anului 2019, potrivit cărora Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000.

Un comitet al Consiliului de Administrație a revizuit preocuparea, ajutată de o firmă de avocatură externă, de a efectua o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a ridicat îngrijorarea. ”

Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează după 27 de ani de căsătorie, dar vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates, una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume. Gates a fost anterior cea mai bogată persoană din lume, iar averea sa este estimată la peste 100 de miliarde de dolari.