joi, august 6, 2020

Blestemul familiei Kennedy. Putere, mister și moarte. Zilele trecute o știre tristă ținea titlurile ziarelor de peste Ocean. Maeve Kennedy McKean, 40 de ani, și fiul său, Gideon, 8 ani, au fost dați dispăruți, după o cursă cu canoe, în căutarea unei mingi pierdute de Gideon.

Kennedy family pays tribute to Maeve and Gideon after tragedy

După o săptămână de căutări, Maeve a fost găsită moartă în râul Chesapeake. E vorba de fiica lui Kathleen Kennedy, fost guvernator al statului Maryland, și nepoata lui Robert F. Kennedy, fost Procuror General al SUA.

Citește și:

Familia Kennendy e una dintre cele mai cunoscute în întreaga lume. Clanul Kennedy a început cu Joseph P. Kennedy Senior și Rose Elizabeth Fitzgerald, americani cu origini irlandeze. Împreună au avut nouă copii, cinci fete și patru băieți. Ambiția lor a fost ca fii lor să ajungă politicieni care să conteze în istoria SUA. Într-un fel ciudat al sorții, acest lucru s-a întâmplat. Toți copiii au avut destine în care s-au împletit puterea, decadența, misterul, boala, moartea Nenorocirile au avut loc în serie pentru familia Kennedy.

Citește și:

The Kennedy Family Secret That Helped Inspire the Special Olympics ...

Asasinate

Președintele John F. Kennedy și fratele său, Robert F. Kennedy, au fost amândoi asasinați. Președintele a fost împușcat la Dallas pe 22 noiembrie 1963. Cel acuzat că l-a omorât a fost și el împușcat mortal pe când era transferat de la închisoarea orașului la cea a ținutului. Robert a fost împușcat mortal peste cinci ani, pe când era în campanie la Los Angeles.

Pate John F. Kennedy - Lessons - Tes Teach

 

Catastrofe aviatice

Citește și:

În 1999, prăbușirea unui avion mic a provocat moartea fiului lui JFK, John F. Kennedy Jr., a soției sale Caroline și a cumnatei Laureen Bessette. JFK Junior, decolase din New Jersey către Martha’s Vineyard, însoțit de soția și cumnata sa. El a pierdut controlul avionului din cauza vizibilității reduse. Nici unul dintre cei trei pasageri nu a supraviețuit accidentului.

TLC Sets Premiere For 'JFK Jr. And Carolyn's Wedding: The Lost ...

În 1964 fratele lui JFK, senatorul Edward „Ted” Kennedy, a supraviețuit unui accident aviatic în care au murit doi oameni. Zbura pentru campanie de la Washington la Massachusetts când avionul s-a prăbușit. Pilotul și un asistent al senatorului au fost uciși, iar Ted a suferit fracturi de coloană și de coaste. Investigatorii federali au pus accidentul pe seama unei erori de pilotaj.

El nu s-a recuperat niciodată complet de pe urma rănilor suferite în accident. Însă alt incident avea să-l marcheze pe viață pe tânărul Ted. Pe 18 iulie 1969, după o petrecere, Edward a pierdut controlul mașinii în care se afla (împreună cu Mary Jo Kopechne) și a sărit de pe un pod. El a reușit să se salveze, dar femeia cu care se afla a murit înecată.

Ted Kennedy dies: Kennedy brothers' greatest speeches on YouTube ...

Și în 1944 a avut loc un dezastru în care a murit fratele cel mai mare al președintelui, Joe Kennedy Jr., în timp ce era pilot voluntar într-o misiune de bombardare în Franța în al doilea război mondial. În timpul zborului secret au avut loc două explozii la bordul avionului, omorând ambii piloți, conform Bibliotecii Prezidențiale JFK. Cauzele exploziilor rămân un mister. Rămășițele sale nu au fost niciodată recuperate.

În 1948, un avion mic s-a prăbușit în Franța în timpul unei furtuni. Kathleen Kennedy, sora lui JFK, a murit la 28 de ani în urma unui accident aviatic ce a avut loc în Franța.

Kathleen Cavendish, Marchioness of Hartington - Wikipedia

Un accident la schi

Michael Kennedy, de 39 de ani, un alt fiu al lui Robert Kennedy, a murit în 1997 într-un accident de schi în ajunul Anului Nou în Colorado. Tată a trei copii, acesta se juca cu o minge de fotbal cu alți membri ai familiei, în timp ce cobora o pantă montană.

Robert Kennedy And His Wife, Ethel by Everett | Robert kennedy ...

Supradoze de droguri

În 1984, David Kennedy, 28 de ani, unul din fii lui Ethel și Robert Kennedy, a murit într-un hotel din Florida după o supradoză. Copil fiind, acesta a privit la televizor asasinarea tatălui său și nu și-a revenit niciodată după moartea tatălui său.  Mai târziu s-a confruntat cu dependența de droguri. A murit în urma unei supradoze de cocaină, analgezice și medicamente.

În 2019, Saoirse Kennedy Hill, 22 de ani, nepoata lui Robert F. Kennedy a murit în urma unei supradoze de droguri. A fost fiica unuia dintre cei cinci copii ai cuplului Robert și Ethel Kennedy.

 

O operație pe creier nereușită

Al treilea copil și prima fiică a lui P. Kennedy Senior și Rose Elizabeth Fitzgerald, Rosemarie Kennedy, a suferit o operație de lobotomie, 1941. Familia a descris-o mult timp ca „intelect lent”. Operația doar i-a agravat condiția și a fost instituționalizată, până când a decedat în 2005, la 85 de ani, de moarte naturală.

Moartea unui nou-născut

În 1963, președintele Kennedy și soția sa, Jacqueline, au anunțat nașterea celui de-al treilea copil, Patrick, cu aproape șase săptămâni prea devreme. Din nefericire, bebelușul a supraviețuit doar două zile.

Kennedy family's long list of tragedies continues with Saoirse ...

Cancerul

În 1973, Edward Jr., fiul de 12 ani al lui Ted Kennedy, a pierdut un picior din cauza unui cancer de os. În 2009, acesta a spus într-un interviu că nu crede în ideea unui blestem aruncat asupra familiei. „Familia Kennedy a trebui să îndure toate acestea într-o manieră foarte deschisă. Dar familia noastră este chiar ca … oricare altă familie americană în multe privințe”.

În 2008, lui Ted i-a fost diagnosticată o tumoare malignă pe creier și a fost operat în același an. A murit peste un an, în vârstă de 77 de ani.

Edward M. Kennedy Jr. - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Parteneri