miercuri, august 5, 2020

Bunul samaritean din Huși. A cumpărat toată pâinea dintr-un magazin. E incredibil ce a făcut după…

În urmă cu două zile, vremeanoua.ro a publicat o știre cu totul specială. Este vorba de o informație cu totul diferită de știrile cu care suntem obișnuiți zilnic, știri despre coronavirus, politică, corupție, vacanțe, violuri, furturi, crime, catastrofe, etc.

Sursa mai sus menționată a prezentat o știre despre un bărbat care a oferit pâine, indirect, tuturor oamenilor din jur. Ce s-a întâmplat, de fapt? Un magazin care aprovizionează zonele Corni și Dric din orașul Huși, județul Vaslui,a fost vizitat de un binefăcător. Conform declarațiilor vânzătorului, un bărbat a intrat într-o dimineață, în magazin și a achitat toată pâinea din acea zi.

Citește și:

„A venit și a achitat toată pâinea care urma să fie vândută în acea zi. Iar mesajul său a fost simplu. Vreau ca oamenii să se bucure și să spună bogdaprosti”, a declarat vânzătorul magazinului, pentru sursa citată.

Ba mai mult, bărbatul nu a vrut să-și decline identitatea. Proprietarul magazinului consideră că, pe bunul samaritean nu l-a interesat recunoașterea publică, ci mulțumirea sufletească.

„Pâinea era caldă, proaspătă și gestul în sine ni s-a părut foare frumos”

Citește și:

Oamenii care obișnuiesc să-și cumpere pâinea zilnică din acel magazin au rămas uimiți. Gestul i-a emoționat și le-a încălzit sufletele.

 “Nu m-am așteptat la una ca asta. Am luat, ca în fiecare dimineață 5 pâini și, când am dat să plătesc, patronul a spus că nu, este deja plătită. Zic, cum așa? Mi-a spus că cineva a plătit dinainte toată pâinea care urma să fie vândută acolo în acea zi. Iar cei care vin să cumpere, să nu dea niciun ban.

Citește și:

Poate să fie vorba de zeci sau sute de pâini, nu știu. Oricum, toți din zonă de aici venim să luăm pâine dimineața. Pâinea era caldă, proaspătă și gestul în sine ni s-a părut foare frumos.

Nu am mai întâlnit niciodată o asemenea idee. Să îi dea Dumnezeu sănătate celui care a făcut așa. Și, dacă a făcut fapta aceasta, în amintirea unui om drag care s-a stins, acela să aibă pomană și odihnă veșnică. Vrem doar să știe, chiar dacă nu îi putem mulțumim personal, că pomana s-a a ajuns la oameni”, au spus hușenii.

Parteneri