Lifestyle

Cătălin Scărlătescu a gătit cea mai scumpă tocăniță de cartofi! „Aveam vreo șapte ani…”

Cătălin Scărlătescu a gătit cea mai scumpă tocăniță de cartofi! „Aveam vreo șapte ani…”

Cătălin Scărlătescu a gătit cea mai scumpă tocăniță de cartofi! „Aveam vreo șapte ani…”.

Este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, emisiunea „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, fiind una cu cele mai mari audiențe din țară. Chef Cătălin Scărlătescu este apreciat pentru umorul și energia sa specială.

Scărlătescu se laudă mereu că ar fi cel care a introdus în România un aliment sau altul, că ar fi „regele scoicilor” sau al burgerilor. Acesta a mărturisit, pentru revista VIVA, că a gătit cea mai scumpă mâncărică de cartofi din România! Și asta pe când avea 7 ani.

„Aveam vreo șapte ani, eram la Brașov și am sunat-o pe bunica. Am stat cu ea la telefon până am făcut o tocăniță de cartofi. A fost cea mai scumpă mâncare pe care am gătit-o vreodată, pentru că factura de la telefon era enormă.

Nu aveam nici speaker, așa că ascultam ce îmi spunea, mergeam și executam, mai reveneam pentru o întrebare… Vă dați seama cât a durat”, a declarat Cătălin Scărlătescu.

De altfel, de bunica sa îl leagă cele mai frumoase amintiri. Iar dragostea pentru bucătărie de la ea vine. Bunica e cea care îl răsfăța cu cele mai neașteptate bunătăți, unele de-a dreptul nemaiîntâlnite.

„Îmi aduc aminte de tortul de ciocolată pe care mi l-a făcut când am împlinit doi ani. Îmi aduc aminte că îmi făcea bezele, iar în decembrie, când primea banane, le tăia felii, presăra zahăr pe ele și le punea la cuptor. Erau un fel de banane caramelizate. După mulți ani am văzut ceva asemănător la un restaurant cu stele Michelin și mi-am dat seama că lucrurile simple și autentice pot face diferența.

Când îi rămânea cocă de la cozonac, bunica făcea niște cozonăcei mai mici, care în timp mie mi se păreau și mai buni, pentru că puteam să iau câte unul, îl îndesam în buzunar, și plecam la joacă.

Țin foarte bine minte și că bunica avea un fel aparte de a servi mâncarea. Dimineața ne dădea ceai și cozonac pe farfurii de porțelan. La mesele speciale scotea întotdeauna argintăria și cristalele”, a mai spus Scărlătescu.