joi, august 6, 2020

Catedrala Sfânta Sofia nu mai este muzeu. Recep Erdogan I-A PUS CRUCE!

Vineri, un mesaj postat de președintele Turciei pe contul său de Twitter anunța sec faptul că Hagia Sophia a fost „redeschisă” pentru rugăciunile islamice.

„S-a hotărât ca Sfânta Sofia să fie plasată în administrarea Diyanet (Autoritatea pentru culte) şi va fi redeschisă rugăciunilor”, a anunţat Erdogan într-un comunicat publicat pe Twitter.

Consiliul de Stat al Turciei (judecătoria administrativă supremă) a anulat, vineri, decizia din anul 1934. Decizia viza transformarea catedralei Sfintei Sofia (Ayasofya) din Istanbul într-un muzeu.
„Consiliul de Stat al Turciei a anulat decizia din 1934 cu privire la transformarea Ayasofya într-un muzeu”, a transmis CNN Turk, menționând că acum Ayasofya va putea fi utilizată în calitate de moschee.
Sfânta Sofia”, catedrală, muzeu sau moschee?
Catedrala Sfânta Sofia a fost cea mai importantă catedrală a creştinătăţii timp de 900 de ani. Înainte de a fi transformată în moschee pentru 500 de ani. Imediat după cucerirea Constantinopolului de către forțele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea.

Citește și:

Mustafa Kemal Ataturk, primul președinte al Turciei laice, a luat decizia transformării lăcașului de cult în muzeu. Ataturk ar fi dorit chiar „să o ofere umanităţii”. Sfânta Sofia este un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi una dintre principalele atracţii turistice din Istanbul.

Parteneri