Home » Social » Caz revoltător! A primit nota 6 la Evaluarea Naț...

Caz revoltător! A primit nota 6 la Evaluarea Națională. După contestație, a primit 10. „Fetița a avut un șoc”

Caz revoltător! A primit nota 6 la Evaluarea Națională. După contestație, a primit 10. „Fetița a avut un șoc”.

O elevă din localitatea Bâlteni, judeţul Gorj, care a susţinut Evaluarea Naţională, a primit nota 6 la examenul de matematică. Deși șocată, adolescenta a depus contestație. Și bine a făcut! După evaluarea contestației, fetița a primit nota maximă.

Directorul Liceului Bâlteni, Constantin Deaconescu, căruia îi este arondată Şcoala gimnazială din satul Peşteana Jiu, a declarat pentru Adevărul cum a stat, de fapt, situația.

Citește și:

„A fost o diferenţă neacceptat de mare şi nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. Dacă era vorba de o lucrare la Limba şi Literatura Română, aş mai fi înţeles. Pentru că un punct ţine de interpretare la subiectul de eseu. Dar la Matematică nu ai cum să greşeşti în acest fel.

Ori au dorit, ori… o altă eroare. Se verifică şi când se bagă în calculator, că poate s-a greşit atunci când s-a băgat nota şi o pui la altcineva. Dar nu ai cum să pui din greşeală, pentru că sunt chei de control. Eu i-aş da afară din învăţământ, dacă ar depinde de mine. Lucrările s-au corectat în alt judeţ“, a declarat Constantin Deaconescu.

„Începuse să aibă o semipareză la gură”

Citește și:

Caz revoltător! Directorul Liceului Bâlteni a explicat că fetița notată cu 6 în loc de 10, a trecut pe lângă o tragedie. Șocul notei mici a fost primit în plin de o adolescentă care a învățat temeinic. Și care era convinsă că la matematică va luat nota 10.

„Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10.

Citește și:

Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni. A primit 9,80 la Limba şi Literatura Română şi media generală este de 9,90″, a mai spus Constantin Deaconescu.

Parteneri