marți, august 11, 2020

Ce faci în caz de urgență? Dieta cu lămâi. Slăbești un kilogram pe zi.

E o dietă cu rezultate spectaculoase, dar nu se recomandă a fi ținută o perioadă lungă de timp. E ușor de ținut, iar lămâile sunt ușor de găsit în piețe sau supermarket-uri, în orice perioadă a anului.

Sunt, alături de portocale, cele mai populare citrice. Conțin multă vitamina C şi întăresc sistemul imunitar. Ele au, însă și un efect spectaculos asupra digestiei. Lămâile stimulează tranzitul intestinal şi favorizează eliminarea toxinelor din corp. Tocmai din acest motiv, lămâile sunt ingrediente des folosit de către persoanele care vor să slăbească.

Citește și:

Dieta cu lămâi este cunoscută şi sub numele de “Lemonade Diet” sau “Master Cleanse”.  A fost creată de Stanley Burroughs, acum 50 de ani. Principalul efect al acestei diete este curăţarea corpului de toxine. Pe lângă asta, însă, are şi puterea de a reduce din greutate, cu toate că nu acesta a fost scopul pentru care a fost inventată iniţial.

Dieta se ţine timp de 10 zile

În tot acest timp, nu vei consuma nimic solid, numai 6-12 pahare de apă cu lămâie şi ceaiuri laxative. Pentru a prepara apa cu lămâie ai nevoie de:

  • 2 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
  • 300 mililitri de apă plată
  • 2 linguriţe cu sirop de arţar organic
  • un vârf cu cuţit cu piper Cayenne pudră

Cum procedezi?

Citește și:

Primul lucru pe care îl ai de făcut, este ca, dimineaţa, pe stomacul gol, să consumi un litru de apă plată în care se amestecă două linguriţe cu sare de mare neiodată, conform eva.ro.

Apoi, pe parcursul zilei, se consumă între 6-12 pahar cu suc de lămâie de fiecare dată când simţi că îţi este foame. De asemenea, poţi să consumi şi ceai de mentă neîndulcit, dacă simţi nevoia.

Atenţie! Dietele drastice nu sunt potrivite pentru slăbit pe termen lung

Citește și:

Trebuie să știi că nicio dietă care presupune excluderea alimentelor solide pe termen lung, consumul exagerat al alimentelor dintr-o singură categorie alimentară sau înfometarea nu va aduce niciun beneficiu pentru sănătatea şi silueta ta.

Ele vor da roade mai mult sau mai puţin spectaculoase doar pe moment. Dar, înainte de a lua în calcul o asemenea dietă, este bine să cântăreşti riscurile pe care le au asupra sănătăţii.

Parteneri