sâmbătă, iulie 11, 2020

Cea mai curajoasă nație din lume. Bancul care l-a făcut să râdă în hotote pe Nicolae Ceaușescu. Puțini sunt cei care știu că, în viața privată, fostului președinte al României îi plăcea să se distreze. Existau momente în care își dezvăluia fața sa umană, în cele mai simple moduri.

Despre un asemenea moment vorbește Mitică Dragomir, pentru Gazeta Sporturilor. Fostul președinte al LPF povestește despre un episod în care a trecut, la mustață, de o posibilă sancțiune. Ceaușescu i-a cerut să-i spună un banc bun.

Citește și:

„Am luat și masa cu Ceaușescu. M-a pus să-i spun un banc. Tremurau toți, le era frică. Toți îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu am spus bancul”, a povestit Mitică Dragomir.

Bancul „Cea mai curajoasă nație”

Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hrusciov și Ceausescu. Și, mâncând ei, au zis „Să vedem care-i cea mai curajoasa nație din lume!”

Keneddy a spus: „John, aruncă-te în Ocean, ia cuțitașul meu și sa-mi scoti un rechin pe punte!”. John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fără o mână.

Citește și:

Toată lumea: „Bravo, cât curaj!”

Hrusciov spune: „Alioța, ia aruncă-te tu în Ocean, ia lama asta și să-mi scoți trei rechini!” Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fără doua picioare și fără o mână.

Toată lumea: „O, ce curaj!”

Vine Ceausescu după ce mai trage o țuică. „Băi Mitică, ia aruncă-te în Ocean, ia lingura asta, vezi dacă scoți vreun peștișor să nu ne facem de raâs cu americanii și cu rușii!”.

Citește și:

La care ăla zice: „Intră, bă, dumneata!, nu vezi că-i apa rece?!”.

Toată asistența: „O, ce curaj, ce curaj!”

„Mi-au umplut portbagajul”

Toți cei din jurul lui încercaseră să-l avertizeze pe Mitică Dragomir să nu spună bancul. Credeau că o să fie pedepsit. În schimb, Ceaușescu a râs cu poftă și în hohote.

 „Râdeau de se tăvăleau pe jos. Toată lumea zicea că-ți face, că-ți drege. Tot ce-au vânat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbagajul cu prepelițe”, a mai spus Mitică Dragomir pentru sursa citată.

Parteneri