joi, iulie 9, 2020

Cea mai eficienta metoda de slabit! Mihaela Bilic, medic nutritionist, a dezvaluit care sunt ingredientele potrivite in cazul in care va doriti sa slabiti.

„10% din cheltuielile energetice zilnice se datorează efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food). Este un consum de calorii indus de mâncare, o termogeneză obligatorie (producție de căldură) rezultată din digestia, absorția și metabolizarea nutrienților. Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit.

Citește și:

TEF variază în funcție de compoziția dietei, fiind mai mare după consumul de carbohidrați și proteine decât pentru grăsimi. Grăsimea din mâncare este foarte eficient transformată în grăsime de rezervă (cu “pierderi” de doar 4%), față de carbohidrați și proteine, unde randamentul este mai scăzut iar pierderile sunt de 25%.

Cea mai eficienta metoda de slabit. Cine mai are efect de slăbit prin creșterea TEF? Condimentele, frigul, cafeina și nicotina. Mâncarea picantă intensifică și prelungește efectele TEF timp de 3 ore după masă. Fiecare ceașcă de cafea crește cu 8-10% nivelul TEF. (…) Acum, în funcție de cât de mult/tare vă doriți să slăbiți, vă las pe voi să alegeți “ingredientele” potrivite. Chiar dacă este ilegal/imoral să vă îndemn să fiți vicioși, informația este reală și cât se poate de științifică. Și, da, cea mai eficientă metodă de creștere a metabolismului este sportul/mișcarea, metabolismului bazal este accelerat cu 10-30%”, a scris, luni, Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Parteneri