Home » Diverse » Cel bun ajutor pentru curățenia de Paște! Ingre...

Cel bun ajutor pentru curățenia de Paște! Ingredientul minune din casa ta

Cel bun ajutor pentru curățenia de Paște! Ingredientul minune care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu îți poți face casa să strălucească de la un cap la celelalt. Iată cinci dintre cele mai cunoscute întrebuințări ale acestui ingredient atât de comun, conform Impact.

Bicarbonatul de sodiu curăță cada

Pentru a scăpa de petele de pe cadă tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu în cadă și să-l umezești cu puțină apă, după care să-l lași să acționeze 10-15 minute. După ce timpul a expirat se vine cu un burete abraziv și se freacă bine cada, iar la final se clătește cu apă. De asemenea, poți folosi bicarbanotaul și pentru curățarea chiuvetei și a fainței din baie.

Bicabonatul de sodiu face podelele să lustruiască

Citește și:

Pentru a curăța podelele aveți nevoie de o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu pe care o veți dizolva într-o găleată cu apă caldă. În soluția obținută se înmoaie mopul sau un burete și se freacă suprafața dorită. În cazul în care unele pete nu vor să dispară, puteți amesteca soluția și cu puțin suc de lămâie și să mai insistați.

VIDEO Cum putem face curăţenie... | Obiectiv.info

Bicarbonatul de sodiu elimină petele de grăsime de pe cuptor

Citește și:

În următoarea perioadă probabibil toate gospodinele vor folosi foarte mult aragazul. Așa că pentru a scăpa rapid și eficient de pete tot ce trebuie să faceți este să presărați din abundență bicarbonat de sodiu peste suprafețele cuptorului. Ulterior, se stropește cu apă și se lasă să acționeze peste noapte. Resturile rămase se curăță a doua zi cu o lavetă după care se clătește cu apă.

Bicarbonatul elimină murdăria din covoare

Citește și:

Pentru a curăța covoarele din locuință aveți nevoie de: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. După ce ați amestecat toate ingrediente, puneți soluția obținută într-un pulverizator. Apoi pulverizați produsul direct pe covor și lăsați să acționeze timp de 3 – 4 minute, după care frecați covorul cu o perie. La final ștergeți covorul cu o cârpă umedă și curată.

Bicarbonatul de sodiu elimină petele de grăsime din bucătărie

În acest sens aveți nevoie de: pastă din bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Soluția obținută se aplică pe petele de grăsime și se lasă să acționeze timp de cinci minute după care se freacă cu un burete abrazis și ulterior se clătește cu apă curată.

Parteneri