joi, iulie 9, 2020

Cel mai optimist interpret de muzică populară a împlinit 83 de ani! La mulți ani! S-a născut în anul 1937, pe 24 mai, în comuna Siriu din județul Buzău. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Nu există român care să nu fi auzit de Benone Sinulescu.

Din păcate, în ultimii ani, îndrăgitul interpret de muzică populară s-a retras din viața publică. Nu a mai urcat deloc pe scenă, iar aparițiile în presa scrisă sau cele pe micul ecran au fost din ce în ce mai rare. Acesta a părăsit Capitala și s-a mutat în casa părintească. E fericit și se simte foarte bine departe de agitația orașului.

Benone Sinulescu lansează o carte despre viața lui | Click

Ce pensie primește Benone Sinulescu?

Citește și:

După 83 de ani de viață, dintre care 50 petrecuți pe scenă, oricine ar crede că interpretul de muzică populară are parte de o pensie uriașă. Benone Sinulescu are o pensie lunară de doar 1.600 de lei. Dar are însă un venit modest din partea Statului Român, respectiv 1.100 de lei, conform impact.ro.

Benone Sinulescu: O viaţă retrăită estetizat, în cântec | Ceașca ...

Reamintim că Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu,  pe 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Citește și:

El i-a conferit, la 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În ceea ce privește averea maestrului Sinulescu, lucrurile au fost puse la punct demult.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei. Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră.

Citește și:

Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, a spus, la un moment dat Benone Sinulescu.

Sofia Vicoveanca, urare pe rețelele sociale pentru îndrăgitul interpret de muzică populară

Benone Sinulescu este iubit nu numai de iubitorii muzicii populare. Dar și de colegii săi, din toate generațiile.

„Hristos a Înviat … Acum, la ceas aniversar, să-l felicităm pe renumitul şi inegalabilul BENONE SINULESCU. Să-l îmbrățişăm şi să-i urăm  tot ce-i mai bun şi mai frumos pe lume, sănătate linişte sufletească, bucurii şi flori pe cărarea vieții! LA MULȚI ŞI FERICIȚI ANI BENONE!”, a fost mesajul Sofiei Vicoveanca pe pagina sa de Facebook.

Parteneri