vineri, august 7, 2020

Cele mai cunoscute staruri mondiale de religie ortodoxă. Printre aceștia, Tom Hanks, Jennifer Aniston sau Christian Bale.

Sunt faimoși, sunt bogați, au milioane de fani. Cu toate acestea, au rămas cu picioarele pe pământ și s-au ținut deoparte de nebuniile statutului de vedetă. Adevărate staruri la Hollywood sau solişti ai unor trupe celebre, sunt ortodocşi, ne informeaza Active News.

Citește și:

 

Tom Hanks, confirmat cu coronavirus, a părăsit spitalul

1. TOM HANKS

Câştigătorul premiului Oscar s-a născut şi botezat în religia catolică. A decis să treacă la ortodoxie după ce a cunoscut-o pe cea de-a doua soţie a sa, actriţa Rita Wilson, de origine bulgaro-grecească şi crescută în religia ortodoxă.
“M-am căsătorit în aceeaşi biserică în care soţia mea a fost botezată. Copiii mei au fost botezaţi în cristelniţa în care a fost botezată şi soţia”, a declarat Tom Hanks.
Jennifer Aniston - Wikipedia

 2. JENNIFER ANISTON

Se știe deja că tatăl actriţei este actorul John Anthony Aniston. Numele său real este Giannis Anastasakis și s-a născut la data de 24 iulie 1933, pe insula Creta. Acesta a avut o influenţă importantă asupra educaţiei religioase a fiicei sale, care este membră a Bisericii Ortodoxe din Grecia.
Dave Gahan Fans (@DaveGahanFans) | Twitter

3. DAVID GAHAN

Citește și:

Solistul trupei Depeche Mode a trecut la ortodoxie după ce a cunoscut-o pe grecoaica Jennifer Sklias.

„Când vine vorba de religie, este totul foarte confuz și a fost așa de mii de ani. Și probabil va fi pentru mii de ani mai mult. Nu știu în ce cred eu, dar știu că simt un sentiment al unora, un fel de putere mai mare, din lipsă de cuvinte mai bune”, își explica acesta credința ortodoxă într-un interviu.
Poze Jim Belushi - Actor - Poza 17 din 33 - CineMagia.ro

4. JAMES BELUSHI

 Actorul de comedie a crescut într-o familie de albanezi. Tatăl său este un imigrant din Qytezë, iar mama sa fiica unor imigranţi albanezi. Este membru al Bisericii Ortodoxe din Albania şi chiar a primit cetăţenia albaneză. Fratele său, actorul John (Adam) Belushi, a murit la vârsta de 33 de ani.
Emir Kusturica a făcut show pe scena Palatului Național

5. EMIR KUSTURICA

Cu toate că s-a născut într-o familie cu rădăcini musulmane, cunoscutul regizor a trecut la religie ortodoxă în 2005, de Sf. Gheorghe. Atunci a fost botezat în Biserica Ortodoxă sârbă şi a luat numele de Nemanja Kusturica.
,,Tatăl meu a fost ateu şi s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodocşi, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravieţui invaziei turce”, a declarat cineastul.
Jonathan Jackson descrie perioada actuală a vieţii sale prin ...

6. JONATHAN JACKSON

Tânărul actor a crescut într-o familie de adventişti, dar în 2012 a trecut la ortodoxie cu familia sa. Jackson spune că interesul pentru ortodoxie i-a fost stârnit de o vizită în România şi la Roma. În 2012, când a câştigat un premiu la gala Daytime Emmy Award, a mulţumit Sfintei Treimi şi călugărilor de la Muntele Athos.
,,Aceşti oameni şi-au dedicat întreaga viaţă rugăciunii; şi nu se roagă doar pentru ei, se roagă pentru toţi ceilalţi. Atunci un gând mi-a trecut prin minte: cu toată distrugerea, haosul şi nebunia din lumea aceasta, dacă rugăciunile lor nu ar fi rostite, cum ar arăta lumea? Am simţit că trebuie să le mulţumesc pentru că simt că rugăciunile lor chiar înseamnă mult”, a explicat ulterior actorul.
F. Murray Abraham - IMDb

7. F.MURRAY ABRAHAM

Actorul care l-a întruchipat pe Salieri în filmul “Amadeus”, regizat de Milos Forman, s-a născut şi a crescut într-o familie ortodoxă, bunicul său fiind cântăreţ în Biserica Ortodoxă din Siria.
What is the key to braiding your hair like Bob Marley? - Quora

8. BOB MARLEY

Citește și:

Cel mai cunoscut interpret de muzică reggae și reprezentant al mișcării Rastafari, Bob Marley a fost botezat de către Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Abuna Yesehaq, în Kingston, Jamaica, la data de 4 noiembrie 1980.

PRO TV - Christian Bale, într-o zi normală a vieții sale. Cum a ...

9. CHRISTIAN BALE

Potrivit mai multor surse, actorul american care a jucat în “Batman” ar fi trecut la ortodoxie în urmă cu mai bine de 10 ani, după ce a întâlnit-o pe actuala soţie, sârboaica Sandra Blazic.
La Multi Ani Max Cavalera !
 

10. MAX CAVALERA

Fondatorul trupelor Sepultura, Nailbomb, Soulfly şi Cavalera Conspiracy a fost botezat la vârsta de 9 ani la Vatican. În 2009, într-un interviu, a mărturisit credinţa în Dumnezeu, deşi nu este un catolic devotat. Potrivit spuselor sale, Biserica Ortodoxă este ,,mai reală”. De altfel, soţia lui este de religie ortodoxă, la fel şi copiii, de aceea şi el a trecut la ortodoxie.

Parteneri