duminică, iulie 5, 2020

Celebrul Cirque du Soleil intra in faliment! Compania care activează de mai mult de două decenii în Las Vegas și-a depus actele pentru faliment.

Cirque du Soleil activează de mai mult de două decenii în „The Strip”, o zonă a Bulevardului South Las Vegas.

Compania, care are 6 producții în zona respectivă, a trimis un anunț din sediul central din Montreal în care informează că este în căutare de protecție conform Actului de Aranjament al Creditorilor de Companii („Companies’ Creditors Arrangement Act – CCAA”), potrivit reviewjournal.com

Citește și:

În anunțul respectiv, Cirque du Soleil argumentează că decizia a fost luată „ca și răspuns pentru perturbarea imensă și închiderea forțată a spectacolelor din cauza pandemiei de COVID-19”.

Cirque du Soleil și-a anulat toate cele 44 de spectacole din luna martie, lăsând fără activitate 95% din toți oamenii săi. Dintre aceștia, 1.300 din muncitori activau în Las Vegas.

Compania a decis să acorde un concediu neplătit pentru aproximativ 4.700 de persoane în luna martie, argumentând că această decizie „permite angajaților să maximizeze și să accelereze compensarea financiară”.

Citește și:

Un total de 15 milioane de dolari este folosit pentru a acoperi beneficiile angajaților care au fost trimiși în concediu neplătit. Încă 5 milioane de dolari au fost păstrați pentru plățile datorate contractorilor, care trebuie să primească o sumă impunătoare de bani de când compania a fost închisă în luna Martie.

Un spectacol magic pentru milioane de fani

Daniel Lamarre, CEO Cirque du Soleil, a transmis într-un anunț că Cirque s-a bucurat de succes timp de 36 de ani. Creșterea aceste cifre impresionante a fost oprită de către pandemia cauzată de infamul coronavirus. Conform celor spuse de Daniel Lamarre, a fost nevoie de o mișcare „decisivă” pentru a sprijini viitorul companiei.

Citește și:

„Angajamentul robust venit din partea sponsorilor — care include fonduri suplimentare menite să ajute angajații afectați, contractorii și partenerii critici, toți fiind importanți pentru întoarcerea Cirque — reflectă credința noastră comună în puterea și potențialul pe termen lung al brandului nostru. Aștept cu nerăbdare reconstruirea operațiunilor noastre și reunirea noastră pentru a crea din nou spectacolul magic care este Cirque du Soleil pentru milioane de fani de pe tot globul”, a transmis Daniel Lamarre.

Parteneri