Info Actual > Politică > Cîțu, îngrijorat de situația actuală a pandemiei. Premierul cere o anchetă: „Vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4”
Politică

Cîțu, îngrijorat de situația actuală a pandemiei. Premierul cere o anchetă: „Vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4”

Cîțu, îngrijorat de situația actuală a pandemiei. Premierul cere o anchetă: „Vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4”

Florin Cîțu este îngrijorat de situația actuală a pandemiei. În acest caz, premierul a cerut mai mult implicare din partea Primăriei Capitalei. Mai mult, acesta vrea și o situație clară în orele următoare.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la Sinaia, că va cere o anchetă/analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de Covid. Șeful Guvernului a spus că vrea „mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și spitalele pe care le are în subordine în acest val patru.

„Un alt front pe care trebuie să-l folosim și care văd că nu funcționează încă, dar care trebuie să funcționeze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vedem cum e implicată Primăria Capitalei și spitalele pe care le are în subordine în acest val patru.

Nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății și trebuie să înțelegem că nu e vorba de spitalul instituției x sau y, ci de spitalele unde tratăm pacienți. Nu vreau să mai avem aceste discuții, au mai fost în iarnă, nu vreau să ajungem la aceste discuții. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru“, a precizat, în conferința de presă, premierul Florin Cîțu.

Florin Cîţu: „Cer o anchetă pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4

Șeful Guvernului a anunţat că va cere efectuarea unei anchete pentru a afla cum s-au pregătit cei responsabili pentru pregătirea acţiunii în valul 4 al pandemiei.

„În primul rând o să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4. Ştiam că vine valul 4, eu am spus după ce s-a terminat valul 3 că nu vreau să se reducă numărul de paturi din secţiile ATI pentru Covid. Am spus foarte clar să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde şi să se răspundă foarte rapid. Aş vrea să aflu cum a fost pregătit de către Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ţinut cont va fi responsabil pentru asta.

Discuţia pe care o voi avea astăzi despre aceste paturi va fi cu cei de la DSP, cu managerii de spitale, pentru că este vorba şi de detaşarea personalului, nu doar de a creşte numărul de paturi ATI“, a declarat, marţi, la Sinaia, premierul României.