joi, august 6, 2020

COVID-19. Recomandarea cercetătorilor de la Harvard. „Purtarea măștii în timpul raporturilor sexuale”

Un studiu care are în vedere legătura dintre pandemia de coronavirus și raporturile sexuale a fost efectuat de cercetătorii de la Harvard. Aceștia recomandă persoanelor care nu locuiesc împreună să poarte o mască de protecție, în dormitor. Aceștia recomandă, deasemenea, evitarea sărutului în timpul raportului sexual.

Citește și:

„Toate formele de contact sexual prezintă un risc de transmitere virală, deoarece virusul este transmis cu ușurință de aerosoli”, este oamenii de știință.

În articolul „Sănătatea sexuală în Era SARS-CoV-2”, care a fost publicată în Annals of Internal Medicine ( Analele de Medicină Internă), oamenii de știință au stabilit o premieră.

Recomandarea cercetătorilor. Aceștia oferă linii directoare furnizorilor de servicii medicale. Liniile directoare pot fi utilizate atunci când îi consiliază pe pacienții lor despre riscurile Covid-19 legate de sex.

Cercetătorii au clasat activitatea sexuală, în funcție de nivelul de risc

Citește și:

Abstinența. Are risc scăzut de infecție.

Masturbarea. Are risc scăzut de infecție.

Activitate sexuală digitală. Aceasta include sexul cibernetic și sexul cu telefonul. Are, evident, risc scăzut de infecție.

Sex cu cineva cu care locuiești. Are risc de infecție, în cazul în care partenerul este expus în afara casei. Deasemenea, există un risc de infecție din partea partenerului asimptomatic.

Citește și:

Sexul cu cineva cu care NU locuiești.  Reducerea riscului include limitarea numărului de parteneri. Evitarea relațiilor sexuale cu partenerii care au simptome evidente de Covid-19.

Deasemenea, se recomandă evitarea sărutării și comportamentelor cu risc de transmitere fecal-orală, purtarea măștilor de față, dușul înainte și după sex și curățarea spațiului cu săpun sau alcool.

Parteneri