sâmbătă, iulie 11, 2020

CTP, implicat într-un incident paradoxal. Noile reguli, impuse de guvern, ale stării de alertă obligă toți cetățenii care vor să intre în orice instituție publică sau privată să treacă testul temperaturii.

În legătură cu legitimitatea acestei proceduri, Cristian Tudor Popescu a povestit într-o emisiune de televiziune că a trebuit să-l roage pe paznicul unui magazin să-i ia temperatura înainte de a intra în magazin.

Citește și:

„Am fost azi la magazin să-mi iau ceva, domnul de la intrare m-a văzut, m-a salutat și m-a lăsat să trec. Avea pistolul ăla de termoscanare, dar m-a lăsat să trec. L-am întrebat de ce: Domnule Popescu, treceți, dvs nu aveți nimic. A trebuit să mă rog de el să-mi ia temperatura”, a spus jurnalistul.

În aceeași emisune, gazetarul a fost întrebat despre ce cred oamenii care refuză să respecte aceste reguli sau, mai mult, încearcă să provoace scandal, cum a fost incidentul de săptămâna trecută filmat de la un supermarket.

Lanțul ăsta informațional e securizat

Citește și:

„Pe scurt, nu gândesc. Mi-a zis mie unu de la scara 3, care are un cumnat, care are un prieten la cancelaria primului ministru. Lanțul ăsta informațional e securizat: da, dom’le, știu io, 100%. Oamenii ăștia au tendința de a-și atribui informația: O știu io, ascultă ce spun io, că am informații. Și îi mai adaugă și niște elemente în plus. E ca la telefonul fără fir. Pe lângă faptul că 5G emană covizi, covizii ăștia mai sunt și invizibili. Nu i-a văzut nimeni. Ăștia minte că i-a văzut, nu i-a văzut nimeni. În fiecare om există un povestitor care vrea să spună povestea lui…”

Citește și:

„Dom’le, e parerea mea. Ei îți spun o năsărâmbă, apoi vin cu dom’le, e parerea mea, un soi de acreditare a adevărului. Doresc ca ce spun ei să fie acceptat de cei din jur fără argumente. Asta e forța maximă a acestor inși cu funcția cognitivă superioară afectată: Bă, să faci așa că așa spun io”, aconcis Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Parteneri