marți, august 11, 2020

Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura! Le prepari din 4 ingrediente, principalul ingredient fiind apa din conservele de naut, pe care altfel ai arunca-o.

Ingrediente:

  • apa din 2 conserve de naut
  • 300 g zahar pudra
  • o lingura esenta vanilie
  • o lingura otet

Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura!

Mod de preparare:

1. Strecoara apa (aquafaba) din 2 conserve de naut fiert. Apa scursa trebuie sa aiba consistenta usor similara albusurilor, alunecoasa si mai densa decat apa.

Citește și:

2. Bate apa de naut cu mixerul, impreuna cu lingura de otet, timp de 10-15 minute la viteza mare, cu mici pauze pentru a lasa mixerul sa se raceasca.

3. Odata ce apa de naut atinge o consistenta identica cu cea a albusurilor batute pentru bezea, adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi continua sa bati compozitia pana ce ingredientele sunt incorporate.

4. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza bezelele de post, sau torna-le direct in tava, cu o lingura, punand cate 2-3 linguri pentru fiecare bezea in parte.

Citește și:

5. Da bezelele de post la cuptor pentru 90 de minute la 80 de grade. Serveste bezelele de post dupa ce se racesc.

✽ Daca aquafaba nu este suficient de groasa, fierbe-o pentru 10-15 minute, sau pana cand isi reduce volumul la jumatate. In acest caz, injumatateste si cantitatea de zahar adaugata.

Sursa: retetepractice.ro

Parteneri