Lifestyle

Cum poți ține colesterolul sub control? 11 alimente care îl pot reduce

Cum poți ține colesterolul sub control? 11 alimente care îl pot reduce

Cum poți ține colesterolul sub control? 11 alimente care îl pot reduce.

Se știe că alimentele scad colesterolul în diferite feluri. Există alimente care furnizează fibre solubile. Acestea unesc particolele de colesterol în sistemul digestiv și îi elimină din corp înainte de a intra în circulația sanguină.

Alte alimente sunt excelente în a-ți furniza grăsimi polinesaturate. Ceea ce înseamnă că scad colesterolul LDL. Există și alimente care conțin steroli din plante și stanoli. Acestea împiedică organismul să absoarbă colesterolul.

Aceste alimente care scad colesterolul ar trebui să fie incluse în dieta zilnică pentru un stil de viață sănătos. Următoarele 11 alimente sunt surse bune fie de fibre, fie de grăsimi nesaturate sau de ambele.

1. Ovăz

Acest bob integral este una dintre cele mai bune surse de fibre solubile, împreună cu orzul. Puteți să vă începeți ziua cu un bol de ovăz, completat cu fructe proaspete sau uscate pentru o mică fibră în plus.

2. Fasole albă

Această varietate are cel mai mare conținut de fibre. Încercați și diferite tipuri de fasole, precum fasole neagră, pe care le puteți adăuga în salate sau supe. Evitați, însă, tipurile de fasole preparate în conserve cu sos, care sunt încărcate cu zahăr adăugat.

3. Avocado

Pulpa cremoasă, verde a unui avocado, nu este bogată numai în grăsimi mononesaturate. Conține atât fibre solubile, cât și insolubile. Bucurați-vă de acest fruct feliat în salată, curățat în baie, sau piure și răspândit pe o felie de pâine prăjită integral.

4. Vinete

Poate nu sunt preferatele tuturor, însă aceste legume constituie una dintre cele mai bogate surse de fibre solubile.

5. Morcovii

Morcovii cruzi vă oferă, de asemenea, o doză decentă de fibre insolubile.

6. Migdale

Migdalele au cel mai mare conținut de fibre. Sunt și alte soiuri populare, cum ar fi fisticul și alunele, care conțin și ele multe fibre. Nucile au avantajul suplimentar de a fi o sursă bună de acizi grași polinesaturați, pe bază de plante omega-3.

7. Kiwi

Spre deosebire de credința populară, nu trebuie să cojiți aceste fructe brune, brune. Dar, pentru a evita coaja, feliați una pe jumătate și scoateți interiorul cu o lingură pentru o gustare ușoară, bogată în fibre, dulce.

8. Fructe de pădure

Deoarece aceste fructe conțin semințe minuscule, conținutul de fibre este mai mare decât majoritatea celorlalte fructe. Zmeura și murele oferă cea mai mare parte. Căpșunile și afine sunt, la rândul, surse bune.

9. Conopida

Această legumă nu numai că oferă fibre, ci poate servi și ca substitut pentru orez alb.

10. Soia

Mâncarea de soia și alimentele obținute din aceasta, cum ar fi laptele de soia, tofu și tempeh, au fost odată propuse ca modalităție de scădere a colesterolului. Analizele mai recente au arătat că efectul este modest, în cel mai bun caz. Cu toate acestea, alimentele bogate în proteine, pe bază de soia, sunt o alegere mult mai sănătoasă decât un hamburger sau o altă carne roșie.

11. Somon

Consumul de pește cu apă rece, precum somonul de două ori pe săptămână, poate scădea LDL prin înlocuirea cărnii și furnizarea de grăsimi sănătoase omega-3. Alte opțiuni bune de pește includ ton și sardine conserve.