vineri, iulie 10, 2020

Cum prepari cea mai buna salata de vinete! Chef Florin Dumitrescu isi aduce aminte cu nostalgie de inceputul sau in bucatarie, cand prepara 30-40 de kilograme de vinete zilnic. Iata care este secretul sau!

„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită.

Citește și:

Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu.

Cum prepari cea mai buna salata de vinete! Florin Dumitrescu a dezvaluit secretul retetei sale pentru fanii emisiunii “Chefi la cutie”. Iata trucurile sale!

Ingrediente (pentru 6 porții)

  • 2 kg vinete
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)
  • 3 cepe (tocate mărunt)
  • 450 ml ulei de floarea soarelui

Citește și:

Modul de preparare:

Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul, după preferințe sau posibilități, pe cărbuni sau cel de pe aragaz și se așează vinetele. Se întorc de pe o parte pe alta evitând să se ardă. Când încep să pocnească și să elimine apa, neapărat trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata.

După ce sunt coapte, trebuie curățate foarte bine de coajă și lăsate la scurs într-un vas de plastic sau de lemn. Trebuie evitat contactul cu orice metal ca să nu se oxideze. Se lasă la scurs până ce nu mai au apă.

Citește și:

Cel mai bine se toacă cu ajutorul unui satâr de lemn pe un tocător de lemn sau din plastic. Se toacă mărunt, mărunt, acesta fiind și cel mai bun moment să ne dăm seama dacă vinetele sunt scurse cum trebuie. Vinetele tocate se combină cu ceapa tocată foarte mărunt.

Tăiați ceapa la cuțit, nu la la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, deoarece astfel evitam să lase apă.

Se amesteca bine cu o lingură de lemn si se toarnă ulei de floarea soarelui în fir subțire. Procesul de emulsionare pe care îl folosim la maioneză este similar cu amestecarea salatei de vinete. Vânăta și ceapa încorporează uleiul și se umflă datorită aerului. Sare și piper după gust, este reteta folosita de Chef Florin Dumitrescu, potrivit Antena3.

Parteneri