Home » Social » De necrezut! Polul frigului și căldurii din Rom...

De necrezut! Polul frigului și căldurii din România conțin același cuvânt

De necrezut! Polul frigului și căldurii din România conțin același cuvânt. Știm, de ceva timp, că orașul Întorsura Buzăului, din județul Covasna, este cunsocut ca fiind unul dintre polii frigului din România. Orașul este străjuit la est de Munții Buzăului, iar la vest se află culmile domoale ale Tătarului Mare și Tătarului Mic, context geografic care face temperaturile reci să ajungă aici anual la peste -30 de grade Celsius.
Zona este denumită „Mica Siberie”, iar viața este aici destul de costisitoare, pentru că trebuie să faci foc în sobă din noiembrie şi până aproape de Paşte.

Citește și:

 

De necrezut! Polul căldurii în România este orașul Buzău

Un recent studiu arată însă și care este cel mai călduros oraș din România.  Buzăul este cel mai cald oraș din România, potrivit unui studiu la nivel european. Autoritățile locale încearcă acum să mărească suprafața verde a orașului, astfel încât vara temperaturile ridicate să fie mai ușor de suportat.

Constantin Toma, primar: ”În momentul ăsta în Municipiul Buzău sunt 28.000 de arbori, ceea ce înseamnă foarte, foarte, puțin. Am luat, de asemenea, măsuri să plantăm pe toate străzile municipiului Buzău și bineînțeles ne batem în continuare să preluăm crângul, pentru că aproape jumătate este uscat și trebuie curățat și replantat, înseamnă inclusiv Iazul Morilor, acest canal natural chiar în momentul ăsta este o groapă de gunoi umedă și udată de apele râului Buzău.”

Citește și:

Declarațiile și demersurile autorităților buzoiene sunt susţinute de analiza meteorologilor de la Administraţia Națională pentru Meteorologie, conform directorului Elena Mateescu:

”Scenariile climatice viitoare anticipează posibilitatea creșterii temperaturii mediei anuale a aerului și la nivelul României cu 1,5 până la două grade Celsius la nivel anual sau până la 3-4,5 grade Celsius în lunile de vară și din păcate în continuare estimăm deficite de apă de precipitații în medie cu 15%-20%.”

Parteneri