Info Actual > Diverse > Decizie privind livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la AstraZeneca pentru UE
Diverse

Decizie privind livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la AstraZeneca pentru UE

Decizie privind livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la AstraZeneca pentru UE

Un judecător din belgia a ordonat ca AstraZeneca, compania suedeză de medicamente, să furnizeze cantităţile de vaccin anti-COVID-19 prevăzute într-un contract cu Uniunea Europeană, riscând amenzi foarte mari în caz contrar.

Instanţa de la Bruxelles a hotărât că producătorul de medicamente trebuie să livreze 80 de milioane de doze până la sfârşitul lunii septembrie. Ambele părţi au anunţat că sunt mulţumite de verdict. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că tribunalul a confirmat că AstraZeneca nu şi-a respectat obligaţiile contractuale.

Decizie privind livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la AstraZeneca

Comisia pe care o conduce a întârziat în a comanda vaccinurile, iar Marea Britanie a fost prima care a făcut acest lucru, aşa încât verdictul validează oarecum punctul său de vedere conform căruia procurarea vaccinurilor este un maraton, nu un sprint.

Reprezentanţii AstraZeneca au declarat că vor respecta cu uşurinţă termenele limită stabilite de instanţă şi au subliniat că vor livra vaccinurile fără a obţine vreun profit, potrivit BBC.