Home » International » Donald Trump sfideaza pandemia! Se fac presiuni pe...

Donald Trump sfideaza pandemia! Se fac presiuni pentru organizarea de evenimente de campanie

Donald Trump sfideaza pandemia! În Statele Unite, campania electorală merge mai departe, chiar dacă virusul continuă să circule.

Campania Trump a continuat să facă presiuni pentru organizarea de evenimente de campanie, încercând să energizeze baza suporterilor președintelui înaintea alegerilor din noiembrie și aceasta într-un moment în care sondajele arată că rivalul democrat Joe Biden se află înaintea lui Donald Trump în preferințele alegătorilor în statele indecise, cele care nu sunt clar roșii, adică republicane, sau albastre, democrate.

Citește și:

Campania Trump a sporit însă în același timp măsurile de precauție, după ce mai mulți membri ai personalului său au testat pozitiv pentru noul coronavirus. Campania a amânat, de pildă, evenimentele din Florida și Arizona ale vicepreședintelui, după ce în cele două state au fost înregistrate numere record de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi, a spus chiar Mike pence.

Vicepreședintele Pence va vizita totuși statul Florida pentru a discuta acolo cu oficiali din sistemul de sănătate publică. Deși președintele Trump nu poartă mască în public, potrivit unor oficiali, el își exprimă o crescândă îngrijorare în legătură cu potențialul de a contracta virusul și insistă asupra măsurilor de precauție în Casa Albă și la evenimentele de campanie.

Citește și:

Fiecare arie în care intră președintele este înainte inspectată cu privire la potențiala contaminare de către echipe de securitate și echipe medicale. Totul este atent dezinfectat. În ultimele nouă zile, președintele Trump a avut două evenimente de campanie în spații închise, în Arizona și Oklahoma, ceea ce a contraveni recomandărilor oficialilor din sănătate.

Atât la evenimentul din Oklahoma, cât și la cel din Arizona, campania Trump a cerut participanților să semneze o declarație prin care s-au obligat că nu vor intenta proces gazdelor evenimentelor, dacă vor contracta noul coronavirus.

Cu câteva ore înaintea evenimentului din Oklahoma, șase membri din personalul de campanie al lui Trump au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Citește și:

Într-o altă rundă de testare, după eveniment, alți doi membri ai personalului de campanie Trump au fost testați pozitiv. Vineri, într-o conferință de presă la Casa Albă, vicepreședintele Pence a apărat decizia campaniei Trump de a desfășura evenimente cu mii de oameni în incinte închise, în mijlocul pandemiei de coronavirus.

”Libertatea de expresie, dreptul adunărilor pașnice sunt consfințite în Constituția Statelor Unite și avem la toamnă alegeri”

Parteneri