luni, august 3, 2020

Ministerul de Interne va încheia protocoale cu toți vânzătorii autorizați de mașini, astfel încât aceștia să facă înmatricularea noului proprietar prin simpla completare online a unui formular, scutindu-l pe acesta să mai treacă prin procedura înmatriculării la ghișeele poliției.

Marcel Vela, ministrul afacerilor interne: Inclusiv producătorii Dacia Renault și Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

Citește și:

În același timp, se pot face și alte operațiuni direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, de obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare și, nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot să obțină autorizație de circulație pentru probe pentru noile modele pe care ei le vor produce în viitor.

Dorinta lui Marcel Vela: “Va responsabiliza si cetateanul si politistul”

Citește și:

Ministrul a mai spus că se dorește ca în scurt timp polițiștii să fie tot tați cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactele cu cetățenii să fie documentate eficient.

Marcel Vela: Să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetățeanul, contactul cu un potențial infractor să poată fi documentat oficial și eficient prin aceste mijloace de înregistrare. Body-camera unui polițist, într-un final, va responsabiliza și cetățeanul și polițistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuții, analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau polițistul?

Parteneri