sâmbătă, august 8, 2020

E oficial! Persoanele cu grupa sanguină 0 sunt mai rezistente la coronavirus. Studii recente au arătat că o posibilă infectare cu coronavirus poate fi determinată de grupa sanguină.

O firmă de testare genetică din California au realizat o serie de studii privitoare la legătura dintre grupele sanguine și infectarea cu coronavirus.

Persoanele care au grupa sanguină 0 sunt cu 14% mai puțin predispuse la infectarea cu Covid-19. Pe lângă asta, ele sunt cu 19% mai puțin predispuse să necesite spitalizare, în cazul unei infectări.

Citește și:

E oficial! Conform International Business Times potențialul studiu inovator a fost efectuat de către 23andMe, un grup de testare genetică direct-către-consumator. Acesta a lucrat cu 750,000 de voluntari pentru a descoperi trăsăturile genetice care ar putea influența această boală contagioasă.

Conform The Economic Times, oamenii de știință au comparat genele a mii de pacienți din Europa. Aceștia au descoperit că cei care aveau grupa sanguină A au fost mai predispuși la o formă mai gravă a bolii. În timp ce pacienții cu grupa 0 au fost mai puțin predispuși la agravare.

Citește și:

Aceste rapoarte confirmă un studiu chinezesc anterior despre legătura dintre Covid-19 și grupa sanguină.

„Dovada rolului jucat de grupa sanguină în rata infectărilor și a complicațiilor virusului este o tentativă. Nu este îndeajuns pentru a fi siguri”, a atras atenția dr. Eric Topol, șeful Institutului Scripps Research Translational din San Diego.

Parteneri