Home » International » Este știrea momentului! Iranul a emis mandat de a...

Este știrea momentului! Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui DONALD TRUMP

Este știrea momentului! Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui DONALD TRUMP.

Pentru asta, Iranul  a cerut ajutorul Interpol pentru a-l localiza și reţine. Liderul de la Casa Albă nu este singurul luat la țintă. Iranul a emis mandate și pentru alte câteva zeci de persoane pe care le consideră vinovate de atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani în Bagdad.

Ali Alqasimehr, un procuror din Teheran, consideră că Donald Trump, împreună cu peste 30 de alte persoane, a fost implicat în atacul din 3 ianuarie. Trump este acuzat de “omor şi terorism”, în cazul generalului Qassem Soleimani, conform Businessinsider.

Citește și:

Este știrea momentului! Procurorul din Teheran a ținut să clarifice faptul că urmărirea penală chiar şi după încheierea mandatului la Casa Albă. Acesta a solicitat să fie emis un „aviz roşu” pentru Trump, cel mai înalt nivel emis de Interpol.

Este foarte puţin probabil ca Interpol-ul să accepte solicitarea Iranului. Din simplu fapt că orientarea sa pentru notificări îi interzice „întreprinderea oricărei intervenţii sau activităţi de natură politică”.

Parteneri