Politică

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum. Intr-un interviu în exclusivitate pentru România TV, Rareș Bogdan a exclus ruperea coaliţiei de guvernare din cauza scandalurilor recente, în condiţiile în care România este afectată de criza sanitară, cea a energiei, precum şi de conflictul iminent de la graniţele Ucrainei.

Prim-vicepreşedintele PNL este primul politician care se pledează pentru stabilitate politică internă, având în vedere ameninţările recente ale Rusiei.

Acesta a reanalizat situația. chiar dacă zilele trecute ameninţa cu ruperea coaliţiei şi cerea inclusiv remanierea lui Alexandru Rafila, Rareş Bogdan a făcut un pas înapoi şi şi-a nuanţat complet declaraţiile, pe fondul contextului internaţional tot mai tensionat de la graniţele Ucrainei, unde Rusia a mobilizat aproape 100.000 de militari. Legat de ruperea cualiției Rareș Bogdan a spus:

„Exclus! Nici nu se pune problema. Ar trebuie să fim extrem de maturi, de calmi şi să înţelegem că singura şansă pentru cele două partide main-stream PNL şi PSD este să guverneze împreună în acest moment, chiar dacă sunt o mulţime de lucruri care ne despart, chiar dacă au fost 32 de ani de bătălii politice, cu mici reprize de pace, chiar dacă în ultimii şapte ani radicalismul din cele două tabere – tabăra liberală şi tabăra PSD – atinseseră cote paroxistice.

Singura şansă pentru România este ca această coaliţie să funcţioneze în interesul naţional al României.

”Crizele, dacă ar fi să le enumerăm, este cea a preţului la energie, cea economică legată de energie şi indiscutabil pericolele care vin de la Răsărit. De altfel, când am gândit această coaliţie nu vă ascund că una dintre motivaţii a fost tocmai pentru că deja se arătau nori negri (dinspre Est). Să sperăm că rămân doar la stadiul de ameninţare, la stadiul de tatonare şi nu mai mult decât atât. România avea nevoie de o majoritate”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Prim-vicepreşedintele PNL a reiterat că „discuţiile trebuie să rămână în interiorul coaliţiei, în spatele uşilor închise”. Acesta a spus că deși exita numeroase puncte de vedere divergente, alianța trebuie să meragă mai departe.

„Au existat discuţii şi vor mai exista. Ar trebui să lipsească numite poziţionări ale unor lideri importanţi ai PSD cu privire la unii miniştri, respectiv un ministru al nostru. De-a lungul acestor două luni de guvernare comună, am fi avut motive să reacţionăm. Cu toate aceasta, am considerat că nu e oportun pentru România”, a mai spus Rareş Bogdan.