sâmbătă, august 8, 2020

Evolutia pandemiei cu Covid-19 pe glob! Economia mondială a registrați de mari pierderi care par să nu se tempereze în această perioadă în contextul recrudescenței cazurilor de coronavirus.

Monitorizarea realizată de Universitatea americană Johns Hopkins arată că pe glob sunt în prezent aproape 17.500 de mii de persoane infectate cu covid 19 iar numărul deceselor a urcat la 677.000. Aproape 11 milioane de oameni s-au vindecat în ultimele șapte luni de când noul virus a fost raportat în premieră în China, informeaza RADOR.

Citește și:

Restricție este principalul cuvânt la care fac apel guvernele în aceste zile: masca, distanțarea socială și igiena strictă sunt reguli obligatorii, iar la frontiere controalele se intensifică de la o zi la alta pentru străini.

După Grecia, Ungaria sau Italia alte țări impun măsuri restrictive pentru cetățenii din România. Danemarca ne-a inclus pe lista țărilor închise alături de Bulgaria, Luxemburg și Portugalia, iar Ucraina cere pentru români un test negativ de covid 19.

Citește și:

Turiștii români pot intra însă fără a mai îndeplini vreo cerință în Bulgaria fără a mai completa declarația pe proprie răspundere prin care se obligau să respecte măsurile epidemiologice care se aplică pe teritoriul țării vecine.

Statele Unite, prima economie mondială, sunt oficial în recesiune, produsul intern brut ajungând la 5%. Şi Germania, motorul economiei europene, a anunțat o cădere de 10 procente a PIB în al doilea trimestru al acestui an.

Evolutia pandemiei cu Covid-19 pe glob! Cea mai grava criza dupa al doilea razboi mondial

Citește și:

Experţii germani spun că este cea mai gravă criză după al doilea război mondial. Şi Belgia, Austria sau Mexic au raportat scăderi ale PIB, iar companii aeriene, constructori de automobile sau operatori din turism solicită la unison ajutoare financiare.

Un studiu american publicat ieri trage un semnal de alarmă: copiii sunt extrem de contagioși. Şi tot ieri OMS a spus că tinerii ar fi contribuit în această perioadă la răspândirea noului virus. Reprezentanții forului de la Geneva mai cred că persoanele cu risc și vulnerabile ar trebui să evite deplasările în străinătate

Parteneri