Info Actual > Economic > Florin Cîţu, depsre noile taxe: „Depinde de decizia Comisiei Europene”
Economic

Florin Cîţu, depsre noile taxe: „Depinde de decizia Comisiei Europene”

Florin Cîţu, depsre noile taxe: „Depinde de decizia Comisiei Europene”

Premierul Florin Cîţu a făcut precizări astăzi, la un forum economic româno-francez, despre noile taxe din România. Acesta spune că nu se vor introduce taxe noi şi nici nu le va mări pe cele deja existente.

Premierul României a precizat că veniturile bugetare vor creşte prin măsuri care să-i încurajeze pe contribuabili să-şi îndeplinească obligaţiile fiscale.

Cîțu: „Nu vreau să introducem taxe în România”

„Nu vreau să introducem taxe în România, taxe noi, nu vreau să creştem taxele pe care le avem, în ceea ce mă priveşte şi această guvernare nu va încerca să crească veniturile prin penalizarea investitorilor şi a cetăţenilor în sectorul privat, din contră, vom creşte şi am arătat că vom creşte veniturile de la buget prin conformare voluntară. Atunci când eşti un partener de încredere şi transparent al sectorului privat, se vede că-ţi cresc şi veniturile de la buget prin conformare voluntară, lucrurile sunt simple, din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîţu.

Controversata taxă auto, numită de-a lungul timpului taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare, timbru de mediu, ar putea fi din nou introdusă, ministrul Mediului, Tanczos Barna anunţând că trebuie luate şi măsuri de susţinere a proprietarilor, nu numai sancţiuni.

„Interdicţiile sunt foarte greu de justificat din punct de vedere juridic. România a pierdut procese la Curtea Europeană de Justiţie pe taxa auto tocmai pentru că ele, juridic, nu au fost fundamentate cum trebuie. Eu sunt adeptul programelor de susţinere pentru proprietarii de maşini şi în contrapartidă să existe poate un alt tip de aplicare a impozitelor locale în cazul acelor maşini (vechi, n.r.). Ele trebuie să vină, din punctul meu de vedere, în paralel. Trebuie să creăm alternative pentru cetăţeni, nu numai sancţiuni şi impozitări mai mari”, a afirmat Tanczos, notează Agerpres.