Lifestyle

Gemul de prune din Romania. Mencinicopschi spulbera toate miturile! Nimeni nu se astepta la asta

Gemul de prune din Romania. Mencinicopschi spulbera toate miturile! Nimeni nu se astepta la asta

Gemul de prune din Romania. Mencinicopschi spulbera toate miturile! Nimeni nu se astepta la asta. Este un desert rafinat, cu gust ameţitor de bun, făcut ca pe vremea buniicii. Pentru mulți, dulceaţa de prune ne aduce inevitabil aminte de gustul copilăriei.

Mulți dintre noi îl consumă frecvent, însă nu știu cât este de benific pentru organism doar dacă este preparat într-un anumit fel. Cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi îl recomandă doar dacă este preparat fără zahăr.

Gemul de prune din Romania. Mencinicopschi spulbera toate miturile! Nimeni nu se astepta la asta

”Mărul, prunele, perele sunt excelente. Magiunul din prune fără adaos de zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți. Kiwi, portocalele vi le recomand cu căldură, însă nu sub formă de sucuri, ci fructul ca atare.”, spune medicul, potrivit vozbiz.ro.

Cum ar trebui consumate fructele?

”Micuții trebuie învățați să le mănânce cu totul pentru că acele ațișoare din portocale conți xiloză, excelentă pentru digestie. Strugurii trebuie de asemena mâncați cu tot cu coajă.”, a mai spus acesta.

Ce legume recomandă Mencinicopschi copiilor?

„Broccoli, varza creață, ridichile, guliile, varza de Bruxelles sunt de asemenea legume excelente pentru copii. Încercați să le introduceți în dietă și muștarul adevărat, cel făcut doar din boabe de muștar (fără E-uri) pentru că are calități anticancerigene. Poate fi pus peste carne”, mai recomandă expertul în nutriție.