sâmbătă, august 8, 2020

Klaus Iohannis, declarație despre începerea școlii. „Școala sigur NU VA ÎNCEPE în condiții normale”.

Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă, de miercuri, 29 iulie, despre începerea școlii. Acesta a vorbit despre scenariile luate în calcul de cei de la Ministerul Educației.

Președintele României a dat ca sigur nu cum va arăta începutul anului, ci cum NU va arăta. „Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”, a spus acesta.

Citește și:

„Situația deschiderii noului an școlar și implicit a noului an universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și a unor scenarii. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României consideră că, pentru România ar fi foarte complicat să existe doar școală online. Tocmai de aceea, scenariul pentru începutul anului  se înclină spre un unul mixt.

Citește și:

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două”, a asigurat președintele.

„Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a mai spus Iohannis.

Parteneri