Home » Politică » Klaus Iohannis, masuri de ultima ora: Am hotarat s...

Klaus Iohannis, masuri de ultima ora: Am hotarat sa folosim armata

Klaus Iohannis, masuri de ultima ora. Presedintele Romaniei a anuntat noi restrictii care vor deveni obligatorii. S-a hotarat ca armata sa suplimenreze fortele de ordine.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți la o ședință susținută la Palatul Cotroceni. În cadrul ședinței au fost prezenți ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Victor Costache, premierul Ludovic Orban, dar și alți miniștrii. În schimb, de la ședință a lipsit Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Klaus Iohannis, masuri de ultima ora: Am convenit să folosim armata

Citește și: Au fost îngețate prețurile prin Ordonanța militatră 4

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul și alți miniștri. Am evaluat situația care devine dinc e în ce mai complexă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Însă aceste restricții devin obligații.

Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie

Citește și: Breaking News! Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II

Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanel în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral. Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie”, a declarat Iohannis.