Lifestyle

Leacuri despre care nici nu ați auzit. Lidia Feciosu ne recomandă să facem asta în fiecare dimineață pe stomacul gol!

Leacuri despre care nici nu ați auzit. Lidia Feciosu ne recomandă să facem asta în fiecare dimineață pe stomacul gol!

Natura este mereu surprinzătoare, iar secretele ei sunt inepuizabile. Cunoscută ca bioenergoterapeut, Lidia Fecioru de dezvăluie câteva din secretele pe care le-a aflat în anii de experiență pe care i-a acumulat în toată cariera sa.

Cine putea să-și închipuie despre cuișoare, că nu ar fid oat un condiment, dar se poate folosi și în diverse tratamente.

Cuișoarele reprezintă cel mai bun tratament atiparazitar. În afară de a le pune în mâncare este bine să mestecăm 1-2 cuișoare pe zi, dimineața, pe stomacul gol. Ele sunt deosebit de bune pentru organism deoarece conțin vitamina A, Betacaroten, vitamine din grupa B, vitamina C, vitamina D, Omega3, uleiuri esențiale benefice organismului.

Cuișoarele sunt bune nu numai în tratamentul parazitar, dar și pentru tratarea cavității bucale în caz de paradontoză sau halenă urât mirositoare. Sunt de asemenea folositoare pentru îmbunătățirea digestiei și în caz de tensiune mică.

Rețeta ceaiului de cuișoare

Alături de scorţişoară, cardamom, anason sau piper, cuişoarele reprezintă un condiment apreciat de iubitorii de ceai, savurat în special în combinaţii picant-aromate ca Masala Chai. Pe lângă gustul energizant, cuişoarele contribuie la menţinerea stării de sănătate prin beneficiile pe care le aduc organismului.

Conţinutul de eugenol este principalul responsabil de proprietăţile micilor mirodenii. Acesta întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu, acţionează ca agent antiinflamator şi asigură o serie de nutrienţi, flavonoizi, vitamina C, mangan, calciu, magneziu şi acizi graşi omega-3.

Ceai de cuişoare – cum se prepară

Din cuişoare se obţine un ceai puternic aromat, foarte uşor de pregătit.

Ingrediente

1 litru de apă

1 lingură de cuişoare proaspăt mărunţite

zahăr sau miere pentru îndulcit

Fierbe apa, apoi adaugă cuişoarele şi lasă-le la infuzat timp de 20 de minute. Ceaiul se poate servi atât cald, cât şi rece, cu cuburi de gheaţă. Se poate păstra la frigider pentru câteva zile într-un recipient de sticlă acoperit.

Se recomandă o ceaşcă de ceai o dată sau de două ori pe zi, până la 5 zile la rând, după care se face o pauză de 1-2 zile, potrivit antena3.ro