joi, iunie 4, 2020

Legătura neștiută dintre Mirel Rădoi și Nelu Bălășoiu. „Am fost nașul lui Mirel, înaintea lui Gigi Becali”. Cu toate că nu s-a vorbit foarte mult despre această legătură, s-a aflat că Mirel Rădoi a fost nepotul Nelu Bălășoiu.

Ba mai mult, interpretul de muzică populară a fost chiar nașul de botez al lui Mirel Rădoi. Bunica fostului fotbalist era chiar sora lui Nelu Bălășoiu. Tocmai de aceea, în 1981, Nelu Bălășoiu a acceptat, alături de soția sa, Maria Cornescu, să-i fie naș nepotului său.

Citește și:

Mirel Rădoi și-a pierdut părintele! Legătura strânsă dintre ...

Prenumele de Mirel a fost ales chiar de ei, după numele fiicei lor, Mirela. Fiica lui Nelu Bălășoiu și a Mariei Cornescu a fost și ea sportivă, practicând hipismul.

Interpretul de muzică populară declara, pentru Cancan, în urmă cu 11 ani, că a fost nașul lui Mirel Rădoi înaintea lui Gigi Becali. „E adevărat că eu sunt nașul de botez al lui Mirel Rădoi. A fost crescut multă vreme de bunica lui, sora mea, și știu că a fost un copil foarte cuminte și isteț.

Citește și:

Îmi aduc aminte că, la organizarea botezului lui, eu nu am avut prea mare implicare. Pentru că nașa e mai solicitată la astfel de evenimente. Ne vedem destul de rar, pe la Severin, pentru că el e ocupat cu meseria lui, iar eu cu a mea. Domnul Becali l-a ajutat, dar eu am fost nașul lui Mirel înaintea lui și mă mândresc cu acest lucru”.

Cine a fost Nelu Bălășoiu?

Artistul s-a nascut la Rogova, în Mehedinti, și a fost inspirat în alegerea meseriei sale de cântecele Mariei Lătărețu. A colaborat de-a lungul timpului cu mulți interpreți renumiți, dar cea mai importanta colaborare a fost cu Maria Cornescu, cea care ulterior i-a devenit si soție.

Citește și:

Melodiile prin care Bălășoiu a facut celebru cantecul popular mehedințean sunt „Pentru măicuța bătrână”, „Lelița cu flori pe conci”, „Mândruța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șura”, „Dragostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să ma plimb pe luncă” sau „Aseară fusei la moară”.

Din păcate, Nelu Bălăşoiu a murit infectat cu coronavirus marți, 21 aprilie. Avea 71 de ani și era internat la spitalul din Suceava. La scurt timp după confirmarea diagnosticului, artistul a suferit un atac vascular cerebral și a intrat în comă.

Nelu Bălășoiu a fost unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor, din anii comunismului. Acesta făcea pereche și pe scenă, și în viața reală, cu solista Maria Cornescu, de care divorțase în urmă cu mai mulți ani.

Parteneri