vineri, iulie 10, 2020

Liber la dulce! Sfatul specialiștilor! Ciocolata te face mai deștept.  Pe lângă faptul că are un gust încântător, ciocolata poate aduce nenumărate beneficii sănătății.

Oamenii de știință au făcut numeroase cercetări și au descoperit lucruri uimitoare. Experții de la National Institute of Aging de la Universitatea John Hopkins  au ajuns la concluzia că ciocolata, precum și cafeaua, ar susţine performanţele cognitive. Aceste alimente protejează neuronii de posibile boli, precum Alzheimer sau Parkinson. Anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.

Citește și:

Liber la dulce! Unul dintre efectele consumului de ciocolată neagră (cu 2 ore înainte de masă), de care poate beneficia o categorie largă de persoane în nevoie, este reducerea apetitului, printr-o diminuare a totalului caloric consumat.

Psihologul Merrill Elias declara în Washington Post, în 2016, că a inițiat un studiu despre abilitățile cognitive a peste 1.000 de persoane din statul New York, în anul 1970. Inițial, Elias a analizat relația dintre presiunea sângelui și performanța creierului.

Citește și:

Concluziile studiului au stabilit faptul că ciocolata se află într-o strânsă legătură cu funcţia superioară a creierului uman. Printre beneficiile consumului de ciocolată se numără amintirea sarcinilor zilnice, a listei de cumpărături sau posibilitatea să faceți mai multe lucruri în același timp.

Un alt studiu a descoperit că ciocolata conţine methylxantine, un compus vegetal care întăreşte mai multe funcţii ale organismului. Printre acestea se numără și  capacitatea de concentrare.

Parteneri