Lifestyle

Lidia Fecioru, despre leacul străvechi uitat de români. Aduce numai beneficii organismului

Lidia Fecioru, despre leacul străvechi uitat de români. Aduce numai beneficii organismului

Cinci nuci, o lingura de miere și puțină scorțișoară este leacul străvechi uitat de români.

Puțini oameni știu caracteristicile pozitive ale nucilor, a scorțișoarei și a mierii. Aceste trei ingrediente, preparate sub o anumită formă, sunt indicate inclusiv pentru tromboze, accidente ischemice și multe alte probleme.

Invitata în emisiunea ”Adevaruri Ascunse”, Lidia Fecioru a dezvăluit prepararea acestei rețete benefice.

Amesteci cinci nuci cu o lingura de miere de tei, un vârf de scortisoara si puțina pudra de ghimbir.

„Se amesteca bine, se lasa o zi la frigider, apoi trebuie luat de trei ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa, cate o lingura. Reteta se tine o luna”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru  la Antena 3.

Nuci

Dacă le luăm pe rând îi veți da dreptate Lidiei Fecioru. Nucile oferă o gamă largă de substanțe nutritive, inclusiv cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate. Consumul regulat de nuci aduce organismului o multitudine de beneficii, potrivit doctorulzilei.ro.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de nuci:
Asigură sănătatea pielii și a părului.

  • Bune pentru inimă
  • Reduc nivelul colesterolului rău (LDL) din organism
  • Cresc imunitatea organismului
  • Îmbunătățesc memoria
  • Previn cancerul mamar
  • Adjuvant în boli inflamatorii
  • Mențin sănătatea oaselor
  • Înlătură insomnia
  • Bune în sarcină
  • Elimină constipația

Mierea

Mierea de albine naturala este un ingredient excelent pentru sănatate. Uite în ce boli ajută mierea:

Răcelile şi gripele, acneea, bolile hepatice, dar şi cele cardiace se pot trata cu succes cu ajutorul produselor care conţin miere.

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunile respiratorii, dar şi în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei, susţin specialiştii în medicina complementară.

Scorțisoara

Medicul Katherine McNamara considera ca scortisoara este un ingredient excelent in special in preparatele coapte pentru ca mentine constant nivelul zaharului din sange si ajuta digestia. „De asemenea, are un efect de indulcire, putand sa inlocuiasca zaharul din preparatele tale”, spune specialistul. Zaharul ar trebui evitat pentru ca afecteaza negativ digestia si contribuie la aparitia balonarii, din cauza faptului ca hraneste bacteriile nocive din sistemul digestiv.