Home » International » Lovitură pentru transportul aerian european. Mai ...

Lovitură pentru transportul aerian european. Mai multe țări europene implicate

Lovitură pentru transportul aerian european. Mai multe țări europene implicate. Italia este o destinație care se află încă pe lista cu precauții privind călătoriile cetățenilor mai multor țări.

21 de state europene, între care Germania, Austria, Belgia, Polonia, România, Ungaria, Slovenia și Rusia, încă nu acceptă curse aeriene dinspre Italia. Ministrul de externe de la Roma, Luigi di Maio, a reacționat la această situație și anunțat că de mâine va vizita câteva dintre aceste țări pentru a găsi soluții.

Citește și:

 

Italia își deschide granițele, mai multe state europene refuză cursele aeriene

În contextul în care de la 3 iunie, când sunt permise deplasările de la o regiune la alta la nivel național, Italia își deschide și granițele față de țările din spațiul Schengen și Marea Britanie, fără niciun fel de carantină impusă celor care vin din străinătate, 21 de state refuză să primească cetățenii italieni pe teritoriul lor.

Citește și:

Indignat, ministrul de externe, Luigi di Maio, a avertizat că Italia nu va accepta să fie tratată ca o colonie de leproși. Deși până la 1 iulie nu intenționa să accepte zboruri dinspre peninsulă, Grecia a decis – după anunțul lui di Maio – ca totuși, de la 15 iunie, să se reia cursele de pe aeroporturile din Atena și Salonic cu cele din Italia, însă dacă avionul vine de pe unul dintre aeraporturile din zonele de risc înalt, cum sunt cele din regiunile Lombardia, Piemonte, Veneto și Emilia Romagna, pasagerii vor fi supuși unui test de diagnosticare a coronavirusului, fiind obligatorie autoizolarea pentru șapte zile în caz de negativitate și de 14 zile dacă pasagerul rezultă a fi infectat cu COVID-19

Citește și:

 

Europa se redeschide după restricții și luni de carantină

În mai toate țările Europei , după lunile de carantină și măsurile restrictive, autoritățile au început să relaxeze măsurile impuse din cauza pandemiei. În Franţa s-au deschis parcurile, în Italia, plajele îşi aşteaptă clienţii, în Germania, parcurile de distracţii își reiau activitatea, iar în Bosnia se redeschid cinematografele.

 

Parteneri