joi, august 6, 2020

Maia Morgenstern, mesaj cu tâlc. „Mi-era rușine de rușinea ta”.

Celebra actriță a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook. Maia Morgenstern pare că se adresează cuiva care a mințit-o. Care poate fi oricine. De la partenerul de viață, până la conducătorii acestei țări.

„De câte ori? De câte ori m-am simțit prost? De atâtea ori. De-atâtea ori. Uite, de exemplu m-am simțit prost (mă simt prost) când trebuie să zic NU. Și nu prea știu / pot sa zic NU. Și iese și mai prost.
Uite, mă simt prost când mă simt prost. Sau mă simt prost când înfulec ultima clătită. Sau ultimul cremwurst… Sau mă simt prost că s-a suspendat un spectacol din cauza mea, că m-am simțit prost. Deși asta nu s-a prea întâmplat: pe vremea mea se zicea „dacă întârzii sau lipsești de la spectacol, înseamnă ori că te-a călcat tramvaiul, ori că te-a călcat tramvaiul…

Da’ acu’ ce să zic? S-a mai întâmplat!

Ce prost m-am simțit! Mamă – mamă, ce prost m-am simțit când am confundat Munții Rodnei cu Munții Retezat. Sau ce prost mă simt când nu-mi amintesc de fel numele cuiva care se poartă foarte familiar cu mine, de parcă mi-ar fi rudă sau ceva… Sau când am confundat asesor cu armator. Sau antreprenor. Sau… nu mai țin minte bine. Ce prost mă siiiiimt…
Sau m-am simțit prost când m-ai prins cu minciuna. Dar și mai prost m-am simțit când te-am prins cu minciuna. Da, atunci am preferat s-o fac pe proasta. Că mi-era rușine de rușinea ta. Mă mai simt prost când, din prostie, cred, te fac să te simți prost. Ups! Scuze! N-am nicio satisfacție. Mă simt prost.
Dar la urmă e ok. N-am să-ți mai spun că ești… Și știi de ce? Trebuie să existe și proști pe lumea asta. Fără bacterii n-am avea nici lapte covăsit, nici kefir, nici Camembert”, este mesajul Maiei Morgenstern.

Citește și:

Parteneri