sâmbătă, iunie 6, 2020

Mămăligă fine dining a la Joseph Hadad. Rețetă de MasterChef, în vreme de stat în casă. Îndrăgitul chef a gustat pentru prima dată mămăligă atunci când era mic, de la niște vecini din România.  „Mămăliga am gustat-o prima oară când eram mic, la vecinii noștri care proveneau din România.

Apoi, când am venit la București să lucrez, m-am lovit tot mai des de ea. Bineînțeles că știam și de polenta italiană, dar mie îmi place mult cum sună cuvântul românesc, mămăligă… Îmi place că e un cuvânt care înglobează cuvântul mama în el. Îi dă greutate. Și când merg în Italia, prima tendință este să cer mămăligă, nu polenta”, a mărturisit Chef Hadad pe blogul său „chefjosephhada.ro

Citește și:

Acesta și-a împărtășit publicului larg varianta proprie de mămăligă, pe canalul IGTv. “Eu promit să gătesc acasă, zilnic, tu stai acasă! Am ales de această dată să scot în lumina reflectoarelor celebra mămăligă. Am reinventat modul clasic de gătire și a ieșit ceva delicios. Sper să vă placă ce am pregătit și să încercați și voi acasă”, a spus acesta, în timp ce își pregătea ingredientele necesare.

Mămăligă fine dining a la Joseph Hadad – Ingrediente:

Citește și:

Mălai – 6 linguri mălai

Unt – 50-60 de grame

Iaurt grecesc – 3 linguri

parmezan

Lapte – în nur de 250 de ml

Ulei de măsline

Spanac baby

Câteva buchetele (5-6) broccoli

Ceapă verde, 2 fire

2 căței usturoi

O crenguța de cimbru proaspăt

Coajă de lămâie rasă

Brânză blue cheese (și orice alt sortiment de brânză albastră, cu mucegai, pentru gust mai puternic)

Mod de preparere

Citește și:

Se încălzește laptele, se pun cle 60 gr unt, sare, parmesan, piper zdrobit. Se lasă untul să se topească

Se pune laptele la fiert și se topește untul. Se adaugă mălaiul, ceapă verde tocată, cățelul de usturoi zdrobit, iaurtul, piperul, lingurile de parmesan răzuit, timp în care ne coupam de cele două ouă posate, fierte în apă cu puțîn oțet, până să leagă gălbenușul.

Se soteaza broccoli în câteva linguri de ulei de măsline. Și se lasă pe aragaz. Se adaugă baby spanac, și el pus peste mamaligasi se decorează cu broccoli.

Se încălzește laptele, se pun cele 60 gr unt, sare, parmesan, piper zdrobit, ceapă verde tocată, cățelul de usturoi, spanacul și la final broccoli. Se decorează cu ouăle posate moi și se stropește cu ulei de măsline.

Parteneri