vineri, iulie 10, 2020

Mâncare ieftină, dar gustoasă. Savatie Baștovoi. „Cum să mănânci ca un boier pe bani puțini”. Este un eseist, poet, romancier, teolog și scriitor român din Republica Moldova.

Are foarte mulți urmăritori pe Facebook. Savatie Baștovoi a împărtășit o rețetă de mâncare ieftină, ușor de gătit și cu ingrediente extrem de sănătoase.

„Ce mai mîncăm la sărăcie? Sau cum să mănînci ca un boier pe bani puțini. Macrou înghețat la 48 lei (moldovenești) kg”, a spus Savatie Baștovoi.

Mâncare ieftină, dar gustoasă. Cum gătești peștele?

Citește și:

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare

„Trei pești satură bine 5 persoane. Așadar:

– alegeți peștii fără pielea crăpată, asta poate însemna că a fost recongelat și în orice caz arată o problemă de păstrare.
– lăsați peștele să se dezghețe în voie (fără microunde și alte invenții)
– curățați peștele bine (atenție la sîngele înghegat de pe coloană care e ascuns de o pieliță – curățați și spălați bine).
– tăiați bucăți și puneți în vas de ceramică, sticlă sau fontă, sărați cu sare bună și adăugați două cepe tăiate felii, două trei foi de dafin, piper boabe de toate culorile (adică de care aveți), coriandru, cîțiva căței de usturoi cu tot cu coajă.

Citește și:

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă şi mâncare
– diluați într-un pahar de apă 50 grame de oțet bun și stropiți peștele și ceapa.
– lăsați o oră să se macereze și dați la cuptor la 180 grade.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, mâncare

Mai deschideți, mai băgați nasul și cînd vedeți culoare de gata, e gata! Merge cu orez, cartofi natur sau piure, dar merge și cu pîine neagră și o salată de vară. Poftă bună, boieri!”, a dezvăluit Savatie Baștovoi, pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Parteneri