sâmbătă, iunie 6, 2020

Mare atentie. Nu este indicat sa mancati portocale daca suferiti de aceasta boala. Pentru ca sunt multe persoane in Romania care sufera de aceasta afectiune, este bine sa stie ca citricele le pot provoca mai mult rau decat bine.

In ciuda faptului ca portocalele sunt considerate fructe sanatoase, bogate in vitamina C si minerale, sunt anumite persoane care nu ar trebui sa le consume pentru ca exista posibilitatea sa le poata face rau.

Mare atentie! Persoanele care suferă de reumatism ar trebui sa se fereasca de portocale

Citește și:

Doctorii sustine ca aceste fructe trebuie consumate in cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism. Motivul? Natura acida a sucului acestora, care poate să accentueze simptomele artritei.

In plus, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

„De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit Capital.

Parteneri