Info Actual > Diverse > Marele Premiu al Ungariei întrerupt. Carambol chiar în primul viraj
Diverse

Marele Premiu al Ungariei întrerupt. Carambol chiar în primul viraj

Marele Premiu al Ungariei întrerupt. Carambol chiar în primul viraj

La Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, duminică, s-a produs un carambol pe ploaie, chiar în primul viraj al circuitului de la Hungaroring. Accidentul a provocat abandonul piloţilor Valtteri Bottas (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) şi Sergio Perez (Red Bull). Totodată au fost provocate avarii monopostului pilotat de olandezul Max Verstappen (Red Bull – Honda), liderul la zi în clasamentul piloţilor, scrie Agerpres.

Cursa, care era prevăzută să aibă 70 de tururi, a fost întreruptă temporar după aceste accidente în cascadă, cauzate de frânarea prea târzie a lui Bottas, din cauza numeroaselor resturi aflate de pe pistă.

Dacă britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole position, a scăpat de accident, Verstappen a fost lovit puternic pe partea dreaptă după manevra tardivă a lui Bottas, care a plecat din linia întâi dar de pe poziţia a doua.

Bottas s-a izbit şi cu Perez, apoi în eveniment a fost implicat şi Leclerc.

Incidentul seamănă cu cel de la Silverstone, de la MP al Marii Britanii

Incidentul a amintit de cel de la Silverstone, de la MP al Marii Britanii din urmă cu două săptămâni. Atunci, după startul în care Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire. Pilotul de la Red Bull a ajuns în barierele de securitate, fără posibilitatea de a mai continua cursa.

Verstappen a coborât rapid din monopostul său, vizibil şocat şi a fost preluat de pe pistă de o ambulanţă, după ce a salutat publicul britanic. După un control medical iniţial la circuit, pilotul olandez, în vârstă de 23 ani, a fost dus la spital, ca măsură de precauţie, înainte s-a anunţat că nu a suferit nicio leziune gravă.

Duminică este ultimul Grand Prix, găzduit de Ungaria înainte de vacanţa de vară.Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei se desfășoară pe o vreme extremă, caniculară urmată de ploi, dar şi pe fondul tensiunilor dintre Verstappen şi Hamilton care au apărut după implicarea celor doi în incidentul de la Silverstone.

Cursa de pe Hungaroring a fost reluată, iar Hamilton a plecat de pe ultima poziţie, lider fiind francezul Esteban Ocon (Alpine)