sâmbătă, august 8, 2020

Masuri extreme pe plajele din Franta. Franța se confruntă și ea cu o creștere a numărului de noi îmbolnăviri zilnice, cu aproape 1.400 de cazuri noi la ultima raportare de aseară și sunt zone, mai ales cele de pe litoral, unde deja masca este obligatorie chiar și pe plajă

Începând de astăzi, 40 de milioane de măști de protecție reutilizabile de 30 de ori după spălare vor începe să plece către cei 7 milioane de francezi cu venituri reduse. Fiecare membru al familiei va primi câte șase bucăți gratuit prin poștă din partea statului.

Citește și:

În vizită, ieri, la un oficiu poștal pentru a vedea cum decurg pregătirile, ministrul sănătății, Olivier Véran a recomandat ca masca să fie purtată cât mai des posibil.

Mai mulți primari, în special din zonele turistice și cu ieșire la mare, cele mai aglomerate în prezent, au decis să impună purtarea obligatorii a măștilor inclusiv în exterior, pe stradă sau pe plajă, îngrijorați fiind de apariția unor focare noi.

Citește și:

Olivier Véran: Nu avem un al doilea val de coronavirus, ci o continuare a epidemiei, de care nimeni nu este scutit. Avem semnale de la spitale privind înmulțirea apelurilor la urgență.

Prticularitatea acestei situații este în primul rând că testăm mai mult – am trecut de 500.000 de teste pe săptămână – iar în al doilea rând, că diagnosticăm oameni tineri, care au puține simptome.

Citește și:

Ministrul i-a îndemnat pe francezi să nu lase garda jos, să respecte distanța față de ceilalți în public și să evite aglomerația, chiar dacă este vacanță.

Parteneri